Oväntat mejl

Fick mejl från Tereza, tjejen jag var på Zoo med och Medeltidsbyn. Som jag inte pratat med sedan september.

Hon undrade om jag var tillbaka i Prag och gratulerade till guldet i hockeyn.

Närmsta dagarna

Glömt att berätta att även om jag jublade rätt bra i matchen mot Tjeckien i OS-hockeyn, så var de rätt snälla. Kände mig dock väldit ensam i stormen av jubel som tilltog när Tjecken snabbt gick från 5-1 till 5-3. Men sedan när vi fick in 6-3 före perioden var slut så kändes det bättre.

Rollspelet var lite till besvikelse, inte samma inleveseförmåga och mest bara hack n slash. Inte riktigt vad jag gillar. Men kommer gå fler gånger, hittar ju inte rollspelsgrupper på engelska hux som flux i Prag. 

Närmsta dagarna, imorgon blir det middag med en grupp expatrier som jag inte träffat på rätt länge. De som brukar ha italienaren och estniskan. Dock tror jag inte estniskan kommer vara med den här gången.

På torsdag firar företaget två år i Prag så då blir det fest igen. Återigen hyrt en hel nattklubb, fast nu är det inte hela Accenture utan bara en del. Så vi blir väl 230 pers eller något sånt. På klubben Meloun, fått tipset att ta mig dit tidigt om jag vill ha käk.

På fredag har jag tagit ledigt, mest för jag vill. Vill bara ha en dag utan krav. Åka in och se bio mitt på dagen, pilla naveln jag kommer inte ha några problem att få dagen att gå.

Rekommenderar den här siten www.pandora.com , fick tipset idag, helt underbar om du vill lyssna på musik.





Spårvagn i Prag

Spårvagn i Prag

Vid Narodni Divadlo, Nationalteatern. Det är byggnaden till vänster i bakgrunden.

Punsch och Champagne

Blev det efter vinsten i hockeyn. Vi hade som vanligt brunchen på Fraktal, och jag hade väl tänkt att ta mig vidare. Men så började det trilla in svenskar. Vi var nog en tio-tolv stycken som skrek, och jublade. Fraktal ägs delvis av en svensk med så det var ju ganska logiskt. Han var där och jobbade idag med, så när väl matchen var över korkade han ur champagnen som vi halsade ur (väldigt sofistikerat) men även en flaska punsch kom fram. Det var ett tag sedan man njöt av en sådan, ganska roligt att se kanadensares min efter han svept sin.. inte alls vad han trott det var.. :)

Annars hade jag en ganska lugn helg, var och tittade på Jarhead. Helt ok rulle, men skrämmande om sann. Amerikanska arméen är iofs skrämmande i sig.

Jag kanske har betalt för mycket i räkningar, håller på att undersöka detta. Skulle det vara fallet så kanske det blir en bättre cykel än planerat. Om jag får tillbaka pengar förstås.

Anne och Joakim verkar vara de som är först ut med att verkligen planera en färd ner till Prag och hälsa på. Helt underbart.. :)

Blev ingen bio med Arlette.

Vår?

Nu kommer det säkert ett bakslag snart vädermässigt. Men det har varit riktigt vårväder här ett tag nu, så pass att man nästan blivit glad när man gått ut. Och något som verkligen gett antydningar till det är att det har dykt upp en massa fåglar som kvittrar igen. Fär någon dag sedan så kändes det som uteserveringarna är bara runt hörnet.

På torsdag, på torsdag är det dags igen. Rollspel, som jag har längtat. Skall bli intressant vad det är för en grupp människor, har inte träffat någon av dem innan vad jag vet. Men det skall bara bli spännande.

Mejlat lite med Rachel, som jag hade anat så har jag en liten del i boken. Men varför hon i hela friden valt att döpa mig till Jorge i boken är bortom mig. Jag hoppas det är stor komik bakom det.

Förhoppningsvis blir det bio med Arlette den här veckan med.

Igår när jag väntade på metron för att åka in och titta på bio, så hörde jag en kille prata med en tjej och säga att han var svensk. Och jag kunde ju inte hålla mig senare i tåget, så jag började ju snacka med honom. Visar sig att han kommer från Kävlinge och jobbar i huset mitt över från mitt. Vet inte riktigt vad jag tyckte om honom men han var inte otrevlig. Vi får se om jag kommer träffa honom mer.

Infinity

Infinity

Jag gillar hur det nästan ser ut som mitt ansikte hänger i luften utan någon kropp.

Infinity

Infinity

Hmmm...

Infinity

Infinity

Norrmannen och jag, jag sa att jag inte mådde tipp topp nästa dag va?

Infinity

Infinity

Arlette, norrmannen och jag, ett par öl senare.

Infinity

Infinity

Indiern med spanskt namn, och ett par tjeckiskor

Infinity

Infinity

Kanske lite mer konstruktivt.

Infinity

Infinity

Jag och Arlette, allvarliga.

Infinity

Infinity

And so it begins...

Flåset

Jag håller på att tappa mitt flås, som jag byggt upp när jag cyklade fram och tillbaka till jobb i Lund. Jag måste mer börja undersöka möjligheterna att skaffa cykel här. Problemet är dock att det är inte lika vanligt med cykel här som i cykelparadiset Lund. De få som har cykel här är allmänt fanatiker, och därför bara har dyra cyklar med massor av attiraljer på.

Vilket gör marknaden för cyklar här dyr och marknaden för begangnade näst intill icke existerande.

Idag så skall vi på ytterligare en företagshjärntvätt. Mellan 15.30 och 18.00 så skall vi in till centrum och lyssna på chefer som talar om hur bra/dåligt det gått för företaget och kommer säkert använda en massa stora fina ord.

Och efteråt så om man vill så kan man stanna och titta på film, de visar Brokeback Mountain så jag lär nog stanna och se den. Den har inte haft premiär här i Tjeckien, så alltid kul att se något före någon annan har chansen.

Kärlekspilar

Just nu håller Gävle på att försöka övertala mig att vi skall ut och "skjuta kärlekspilar" ikväll. Men jag tror jag är stark nog att stå emot. Det finns få dagar som är värre att bege sig ut än alla hjärtansdag. Det kommer drälla av puttenuttiga par överallt som håller hand med varandra. 

Nu när jag funderar lite så blir det nog ingen bio heller... biograferna är nog välbesökta av par idag. Urrgh jobbigt, nej, hem efter jobb och hoppas att Luffaren och jag för en gångs skull är online samtidigt så han kan hjälpa mig med mina bilder. 

Solen skiner

Solen skiner, jag lyssnar på Aimee Mann och Sverige har tagit två OS-guld. Inte ens mycket jobb har jag, nej det här känns som en bra dag.

Blir nog bio idag eller något...

Visdomsord?

Jag sa något i lördagsnatt jag tyckte var lite finurligt. Och nu när jag funderar på det så tycker jag det än.

Att känna sig vilsen i sitt hemland känns pinsamt och är ett misslyckande.

Att känna sig vilsen utomlands känns befriande och utmanande.

Igen

Var ute i lördags igen, nu börjar det bli en ovana.

Jag började med Sångaren som förra Lördagen, mest som en lugn start. Och där var lite mer människor jag kände den här gången så det var ok. Visste inte exakt vad jag skulle göra, hade snackat lite löst med både Arlette och Gävle om att hitta på något. Arlette hade besökar utifrån och Gävle visste inte säkert vad han skulle göra.

Men på kvällen bestämmer jag mig för att träffa Gävle, och två kompisar till honom, en britt, fotbollspelare och hans flickvän en amerikanska Sarah. Vi träffas på Karlovo Namesti som är ganska nära till Sångaren, de vet tydligen ett coolt ställe där. Så tar mig dit och möter upp med dem. Det coola stället är lite av en överraskning, ingen aning vad det heter, inte så viktigt. Det intressant är vad det är, hemma hade det varit en liten korvkiosk, här är det en en mindre nattklubb. "Stort" som ungefär den lilla snabbmatsgrejen vid Idrottsplatsen i Lund. De hade slängt upp mixerbordet på fotbollspelsbordet, och sedan fanns det väl 12 sittplatser eller något. Och stället är fullpackat med kids, känner mig lite som farfar där inne. Men det är rätt bra ös och dj:arna håller igång rätt bra, och givetvis kan man köpa öl där. Men efter ett tag så känner jag att det räcker så säger hej då och går tillbaka till Sångaren.

Väl där så möter jag Mr Anderson, killen som jag var på fotboll med, så det passar bra, sitter där och dricker öl i godan ro. När Arlette skickar ett meddelande och tycker jag borde dyka upp och ta en öl med henne och de hon är ute med. Låter ju jättebra, bara ett ställe jag aldrig varit på förut. Men jag frågar efte vägen i baren och beger mig.

Efter en liten gångtur vet jag att jag är nära, men hittar inte riktigt rätt. Då frågar jag en kille som är ute och går med sin hund om han vet vart det är. Det här tycker jag är underbart och jag undrar om samma sak hade kunnat hända i Sverige. Klockan är 1.30, jag är inte nykter och han är ute och går med sin hund.

- (Jag) Prominte mluvim anglitcky? (Ursäkta pratar du engelska?)

- (Han) Yes, no problem.

- (Jag) Do you know where this club is?

- (Han) Hmm.. Im not certain, if you tag along I willl check a map and we will see, btw where are you from?

- (Jag) Sweden.

- (Han) Jaha, då kan vi ju prata svenska istället, jag har bott 20 år i sverige.

Jag hakar på honom upp till hans lägenhet, där hans flickvän/hustru är vaken, och undrar nog mest vad drar min kille hem nu. De kollar karta, men inte nog med han hänger med ner och visar mig vart det är. Nu är jag ju tacksam och har sagt det hela tiden, men han insisterar att jag skall lägga till honom i min telefon, och det gör jag men inte säker på att jag kommer ringa.

Väl där så träffar jag Arlette, lagom timing till att alla hennes kompisar går.. Så vi sitter och snackar, och dansar lite. När det senare dyker upp en kille som jobbat tidigare på mitt jobb på den italienska avdelningen. Har varit och festat med honom en gång innan, och han har två kompisar med sig. De slår sig ner med oss men snakar mest med varandra bara vilket passar mig. Det blir bara mer snack och mer dans med Arlette, tills de stänger kl 4.

Jag följer henne till IP Pavlova där hennes buss går. Dels för det är trevligt och jag vill, men det tar också lite tid så jag slipper vänta så länge på Metron.  Tar en nattspårvagn till Andel och lagom framme där till att ett av de första metrotågen tog mig hem. Kvart över fem var jag i säng...

Och kl 12 satt jag och väntade på min mat på brunchen. Det var lite roligt, för Julie dök inte upp och inte kanadensaren och hans flickvän heller så näre jag kom satt bara tjeckiskan Ilona, träffat henne ett par gånger, tokvacker, lång blond och intelligent. Så ett tag tror vi bara det är vi två som kommer, men nopes det dyker upp en massa nytt folk och det är hur trevligt som helst. Även om jag är lite trött.

Arlette hade varit perfekt, hon är rolig, trevlig och söt... men som alltid blir vi säkert bara vänner som vanligt.

Ibland borde jag tänka ett steg längre

Det gäller allt... men å andra sidan kanske man inte skulle råka ut för lika mycket som man gör.

Bara en sådan sak som igår kväll, jag skall gå och lägga mig så tänker jag att jag har ju en massa väderljud på min dator och det kanske hade varit rofyllt att ha det i bakgrunden när man skall sova och ett tag in på natten. Så jag sätter ihop lite olika avdelningar och när jag skall somna så är "Long soothing rain", helt perfekt somnar som en stock.

Det är bara det att två timmar senare kommer den fram till "Electrifying thunderstorms", och den ligger på en anna ljudvolym än soothing rain... och även om jag tycker det är ganska behagligt och trevligt med åskväder, så är det inte på hög volym inne mitt rum jag vill ha dem. När jag skall sova...

Musiken stängdes av helt efter det.

Mer info om norrmannen och tyskan från lördagsnatten. Har ju inte ens nämt att de båda jobbar inom samma företag som mig. Eller jobbade för norrmanens del, han hade sin sista dag i måndags inte undra på att han var en drivand kraft bakom festandet i lördags. Jag var dock uppe och sa he då till honom, då han jobbade i samma hus som mig.

Tyskan som nu har ett namn, ett namn jag inte hört förut, Arlette. Hon hade bytat e-post adress med Gävle för han tog en hel del kort på festen och hon ville ha några. Kort som jag kanske kommer över med, och delar med mig här på bloggen. Men min censur kommer nog ta bort en del. Nu har jag iallafall Arlette på min msn, tror inte Gävle var helt glad över det. Men det är struntsamma, hon var riktigt rolig. Som idag frågade jag, vad gör man om man bor i Pankrac, "knitting, feeding the birds and thinking about suicide"... underbar humor.

Imorgon är det bio med Shelley, skall se Munchen, den nya Spielberg filmen. Och jag tror vi kommer ha en lite diskussion efteråt, hon är israeliska och jag har mina klagomål över den regeringen. Men vi båda är inställda på det så  :)

På torsdag skall jag och Gävle gå ut och äta med vår lärarinna i tjeckiska som sista sak med kursen.


Jag drack tequila igår

Jag dricker bara tequila när...

...jag är väldigt onykter.

...en vacker flicka tycker jag borde dricka tequila med henne.

Igår inträffade båda, klockan var runt åtta och jag hade nästan bestämt att nu skulle jag sitta och ta det lugnt hemma. När jag bara får en pillrande känsla i magen att nej, nu får du ta dig iväg och göra något. Så jag lydde och gick in i duschen.

Jag åkte först in till Sångaren, tänkte det räcker väl, bara sitta där ett tag och pimpla öl. Men det var nästan dött bara ett par tjecker där och de tjeckerna som hittar dit brukar vara rätt läskiga. Det var några amerikanska tjejer i det bakre rummet. Men de var högljudda och lät korkade, sterotypiska. Så det kändes inte lockande, nej mitt social uppsåt för kvällen kände inte sig tillfredställt.

Skickar iväg ett sms till Gävle, och får tillbaka att han tänkt ta det lugnt men kan tänka sig haka på en öl. Då föreslår jag Infinity, en pub/nattklubb som jag varit på två gånger tidigare och båda gångerna har det drällt av söta tjeckiskor, så självklart har jag höjt stället till skyarna. Så nu var det dags att ta Gävle dit, och hoppas att man inte fick skämmas att där inte finns några tjejer.

Mina farhågor besannas inte, även denna gång är dräller det av söta tjejer, och när jag får nummer 69 från garderoben så känns det som det blir en bra kväll.

Först står vi mest vi baren dricker öl och vilar ögonen på alla tjejerna.

Sedan började vi snacka med tre tjejer men de var inte så intresserade, lite bitches faktiskt. Men bakom oss ställde sig en kille och en tjej, och jag tyckte killen såg svensk ut. Så jag testade med ett tjenare, jag hade fel, han var en norrman. Och tjejen en tyska så vi började snacka med dem istället, de var bra mycket roligare och trevligare. Dansade och drack. Träffade på en kille från jobb, en indier från england med ett spanskt efternamn, någon gång skall jag fråga mer om det.

Mer öl och tyskan är riktigt trevlig och söt, tyvärr verkar hon ha något ihop med norrmannen även om de inte hånglar. Träffar en expat jag aldrig träffat tidigare, men jag har skickat ett par meddelanden med honom. Först i början när jag flyttat ner här så var det han som hjälpte mig att visa var på nätet jag kunde hitta information om hur jag tar mig hem efter metron slutat gå. Nästa gång var; han anordnar en middag varje torsdag som första hand bara är för folk som bor i visst område i Prag. Rachel tyckte att jag skulle haka på en gång, så jag skickade ett meddelande till honom om att jag kommer nog. Då skickade han tillbaka och frågade om jag fortfarande bodde i Stodulky för det var ju i första hand för de som bor i det andra området, han kom ju ihåg var jag bor. Sedan kom mina tjeckiska lektioner ändå på torsdagar, men igår fick jag iallafall skälla på honom lite, en trevlig kille dock, en skotte. Att jag visste att det var han var för jag hörde honom prata med någon annan där han skröt om att han anordnar den här middagen.

Festandet fortsatte, trodde de stängde två, jag hade fel.

Jag ser en söt tjeckiska stå och dansa vid ett bord själv, vid bordet sitter en massa kompisar till henne och hon är duktig på att dansa och det är inte egentligen ett dansgolv där hon står men jag antar utmaningen. Mitt dansande har fått sig en stor dos självförtroende här nere, hemma i Sverige hade jag inte vågat. Jag traskar upp dit och börjar dansa, först börjar de skratta och jag kan se hur kompisarna tänker, nu kommer det här fylllot stappla runt och försöka ragga på vår kompis. Men när hon ser att jag kan skaka lite på rumpan tar hon genast det mer allvarligt och när sången är slut så blir det en mindre applådkaskad från hennes kompisar. Jag tackar för mig och går tillbaka till Gävle och de andra.

Tyskan förslår tequila, och hon är söt och jag är inte nykter längre så det tycker jag är en toppenidé. Så vi får tequila, dock inte citron utan apelsin med kanel på. Det var ok det med.

Klockan är fem och stället skall stänga, jag nickar till tjejen jag dansade med. Hon nickar tillbaka, reser sig och kommer över till mig. Vi börjar prata, helt ok engelska och jag är smart nog att ge komplimanger om hennes dansande. Tydligen har hon en dansklass eller något. Tyvärr minns jag inte det här samtalet så klart som jag önskar, för jag fick hennes nummer, men jag vet inte exakt vad jag sade för att få nummret. Jag tror det har något med hennes dansklass att göra, för hon var alldeles för ung och söt för mig. Måste höra med Gävle om han minns något, om jag sa något till honom.

Åkte hem med metron som börjat gå för dagen. När jag vaknar vid tolv finns det två personer i min lägenhet blir lite chockad först. Men det är Monikas mormor och hennes morbror, de är här för att fixa klart sängen och ta verktygen. Kollar på datorn, och jag hade fått ett meddelande från Monika att de skulle komma, jag kollade ju inte den när jag kom hem på morgonen.

Tog mig iväg till brunchen, och när jag kom tillbaka hade mormorn diskat och torkat av i köket, och jag tror hon har dammsugat med.

Och nu nästan det bästa till sist, jag kommer snart spela rollspel igen, jag har hittat en grupp att spela med. Eller det är samma som förra gången men då krockade det ju med tjeckiska lektionerna, men nu är de ju nästan slut, sista på torsdag.



RSS 2.0