Globe bokhandel

I måndags efter jobb så fixade jag absolut det sista med gamla stället och lämnade nycklarna där.

Efteråt ännu senare så ville jag inte bara vara hemma, utan tänkte jag tar mig till Globe Bokhandel, hoppades att jag skulle träffa något folk från Sångaren. Min önskan gick i uppfyllelse, dels träffade jag Bartendern, honom var det dock stor chans att träffa eftersom han mer eller mindre styr stället. Men träffade även personer jag uppfattat som mycket sympatiska förr, och vi har sprungit på varandra ett par gånger och alltid snackat. Tog oss bara ett och halvt år innan vi bytade telefonnummer, de bor nära samma område som jag bor nu med. Det är ett par, en amerikan och hans polska flickvän/fru. Hon är tokigt speedway intresserad, och båda gillar fotboll så räknar med några sportkvällar med dem.

Bartendern ja, han är lite min lassie, han jobbade 18 dagar på den senaste bondfilmen och är med i filmen. När jag såg filmen så missade jag det, men när det rör sig om kanske sekunder och man inte vet vart man skall titta så kanske det är förklarligt. Han är iaf personen som tar emot Bonds klocka och något mer när han går in i casinot, får titta närmre nästa gång.

På jobb har jag och den andre svensken börjat luncha regelbundet. Det är trevligt, men ibland saknar jag att bara sitta och läsa i ett hörn under den timmen.

Glömde att säga på steppdansgrejen, så satt det en tjeckisk tjej vid samma bord som mig. Fast hon satt en bit bort så vi pratade inte, men precis på slutet så efter alla varit uppe och dansat lite (nej inte steppdans PP/Jocke) så bytade vi platser lite. Jag hamnade brevid henne och hon frågade vart jag är från, jag svarde Sverige, sedan säger hon något som jag inte förstår, jag säger va, hon upprepar och först då inser jag att hon pratar svenska med mig. Inte riktigt vad hade förväntat sig, men hon pratar en ganska tydlig svenska och hon vill att vi träffas för att prata svenska och samtidgt försöka lära mig lite tjeckiska.

Så igår träffades vi för första gången, och det blev en trevlig pratstund. Hon hade tydligt bott i Danmark ett år sedan på den vägen försökt behålla danska och lära sig svenska på universitet. Hon jobbar som flygvärdinna på det tjeckiska flygbolaget, så nu skall jag träffa en flygvärdinna varje tisdag kl 18.30. :)

Uppdatering

Segermiddagen på lördagskvällen smakade bra. Det blev ris, sallad och kyckling i en chillisås med nötter, morot och faktiskt banan. Man smakade inte bananen så mycket dock, mer märkte konsistensen när den var med på en skopa mat. Och till efterrätt blev det en klassiker, skårad banan med choklad i skårorna och in i ungnen.

Jobb är som det är..

Tycker inte The Departed skulle fått Oscaren, mer kompensation till Scorsese för att inte fått den tidigare. Dock var det trevligt att Forest Whitaker fick en Oscar, gillar honom som skådespelare.

Var och såg två filmer förra veckan, Smokin Aces, den var sisådär dock alltid lite trevligt med ren underhållningsaction. Den andra filmen jag såg var, Little Children, den var bra, men så var Kate Winslet med i den filmen, en annan av mina favoriter.

Runt 40 dagar kvar till premiär av Allsvenskan i fotboll. Jag kommer nog att gå till ett internetcafé för att lyssna på MFF:s matcher.

D.v.s om jag inte lyckas fixa så jag får åtkomst till det gratis WiFi-nätet som skall finnas där jag bor. Finns ett internetcafé där jag bor som använder sig av det, får gå inom där och fråga.

Jag gillar verkligen att när jag tar steget ut på morgonen så kommer jag rakt ut i storstadspulsen.

Fortfarande inte vant mig dock vid lyhördheten i lägenheten, är mer orolig att störa henne än att bli störd. Hon är toktyst, så jag försöker vara lika toktyst kommer inte funka i längden.

Plockar det absolut sista från den gamla lägenheten idag.

Min nya chef på jobb verkar dock vettig, ungefär min ålder och när jag bad om hjälp med en del saker så tog han tag i det.

Sjuk Tobbe efter match men vi vann jue...

Sjuk Tobbe efter match men vi vann jue...


Stenkoll på vems boll...

Stenkoll på vems boll...


Action

Action


Redo för allt

Redo för allt


Matchen kan börja

Matchen kan börja


Manipulering med nätet

Manipulering med nätet


Dedikerade svenskar

Dedikerade svenskar


Segervissa finnskor

Segervissa finnskor


Jobb suger...

Sitter i helt fel position just nu, jag är flaskhalsen och det suger rejält.

1. Jag får fakturor från alla företag
2. Jag skickar vidare alla (som om jag skulle hinna) fakturor till personer i Sveriger
3. Jag får tillbaka fakturorna med förändringar som jag skall åtgärda, samtidigt som steg ett och två kontinuerligt fortsätter. Jag håller på att förlora mitt förstånd i den här röran.

Fortfarande osäker om mitt nya boende, flera skäl till det, men jag skall ge det lite tid. Mest att jag saknar att prata med lite folk över internet på kvällen.

På lördag skall iaf finnskorna laga mat till mig och Gävle.

Var och såg filmen Smoking Aces igår med Paula. Mycket våld, men jag är rätt härdad när det kommer till filmvåld. Som igår vid ett tillfälle så märkte jag att Paula tyckte det var lite jobbigt och hennes händer var vid hennes ansikte. Jag blir aldrig så när det kommer till våld på film, mina händer kommer mer ofta upp om jag vet någon skall göra bort sig i en komedi eller liknande. Vet inte om tvärtom hade kanske varit bättre.

10 mars dyker Rachel upp, jag skall möta upp med henne på flygplatsen. Hoppas hennes bok är färdig och hon har en kopia med sig, hade varit kul att läsa om en själv.

Pratar fortfarande en hel del med fransyskan.

Nytt ställe

Jag vaknade strax innan 6 imorse, då höll de på att tomma soporna utanför. Det är mycket mer ljud och dessutom mer lyhört än innan, tur att jag är dels van från datorfläktarna och från att jag ibland haft musik spelades hela natten.

6.48 av någon anledning hörs min lägenhetskamrats väckarklocka, sedan är hon rätt snabb. Redan klockan 7.15 lämnar hon lägenheten, som sagt man kan höra allt. Jag spelade lite Civilization IV igår och valde att ha hörlurarna på.

Flytten har gått relativt bra även om jag har lite småsaker kvar i lägenheten, men skall hämta det idag hade jag tänkt. Sedan städa lite med.

Lördagskvällen med steppdans var mycket mer officiell än jag hade räknat med, mer än vad hon hade räknat med också. De hade ställt ut bord längs med sidorna av ett dansgolv där de såklart hade sina uppträdanden med steppdans. Men mellan uppträdandena så var det två tjejer som sjöng, och i princip alla som dansade dansade organiserad dans, alltså sådana med förbestämda steg. Dessutom hade ju alla killar kavaj, tur för mig att jag hade en skjorta iaf. Kan inte säga att jag blev så värst intresserad av steppdans, men det var lite kul att se. Dock fick man ju sin överdos av ABBA, de två tjejerna som sjöng bytade om och kom ut som Agneta och Annefrid, sedan sjäng de minst 10 ABBA-sånger i rad.

Söndagen var mer avslappnad, fixade först hemma en del. Och senare på eftermiddagen kom amerikanaren som jag spelarar rollspel förbi. Vi gick och käkade lite, sedan såg vi filmen "Last king of Scotland", Whitaker är riktigt bra i den. Och filmen i sig var bättre än jag trott.

Här

Här jag skall jag bo.

Jobb

La tour sombre

Like a viscious thorn
sprung from a beautiful flower
shadowing its surroundings

reaching towards the sky
trying to pierce the heaven
and inject its poison

woe fill up as the turnstile turns
with every beep at entry
a piece of your soul is forever lost

within a gloomy factory of stress
misery and oozing mischief
and in the end a tribute to mammon

while inside your conscience
is submerged into oblivion
immersed to avoid the foulness

only once you depart from the anguish
when fresh air hits the lungs
you feel your lifeforce revitalize

but something is out of order
person who entered isn't the same leaving
parts of the innerself is gone

slowly becoming less and less
the poison claiming its prize
as the spirit is weeping

Idag flyttar jag... nästan allt

Jepps, idag kommer jag iaf flytta datorn och kommer sova på det nya stället. Och kommer ju inte ha internet på det nya stället även om ryktet säger att det finns grtis wifi där. Måste kolla upp det. Innebär också att man inte kommer kunna ringa till mig mer här, men jag får skicka er mitt jobbnummer till de som vill ha.

De fick till slut in det jag ville ha på IKEA så den biten är löst med. Och jag hittade ett vettigt flashminne i prisklassen som PP sa faktiskt, jag var lite imponerad.. :)

Ikväll skall jag ju gå på en steppdansföreställning (långt ord), men blev lite orolig när tjejen i mejlet beskrev det som ett "Tap dancing party", jag hoppas det är lite bristande engelska och inte ett party.

Jag har börjat prata med fransyskan igen.

Nej dags att duscha sedan böra packa det sista, söndagen får bli en sista sväng och städa, sedan hoppas jag det skall vara klart.

Klippte mig

Klippte mig igår och rakade av skägget, inte en enda som inte kommenterat det. Men för första gågngen så verkar det som mitt babyface är till min fördel. När jag var 21 och rakade av skägget såg jag ut som 15, ingen höjdare. Men nu när jag snart är 29 (brrr) så ser jag ut som 23-24, och det funkar helt ok.

Var nere en sväng på min gamla avdelning för kaffe och snacka. Slutade med att på lördag kväll skall jag gå på en steppdansföreställning med en tjej från den tyska avdelningen. Hon hade en biljett över och frågade om jag ville följa med. Jag tänkte jag har ju aldrig varit på någon förut plus att tjejen är rätt trevlig, så jag sa ju ja.

Var på IKEA igår, hade fortfarande inte vad jag ville ha... har funderat mer, om jag vill komma åt mitt svenska bankkonto så kanske jag är tvungen att köpa ett usb-minne så jag kan flytta på mitt bankid.

Bil

Nu har jag ordnat med bil hoppas jag så jag kan flytta datorbordet och datorn på ett någorlunda smidigt sätt. Det är Dina från min rollspelsgrupp som sa att det var ok att hjälpa till.

Var på IKEA igår och givetvis fanns inte klädstativet jag ville ha inne, kontaktade tre personer varav ingen kunde hjälpa mig med att säga när det skulle dyka upp. En sa, kanske imorgon (idag alltså), så nu blir det att kolla varje dag. Om det är som Jysk så kan jag få vänta länge...

Jobbet är bizzart just nu, nytt system kaos och ny information vad vi skall göra varje dag.. Min jobbörda är ganska stor just nu, vet inte om jag kommer fixa det själv om jag inte vill bosätta mig här. Men det känns dumt då jag precis hittat nytt boende.

Har långtråkigt...

1.Var hittade du den här listan?
Stulen från I verkligheten
2. Var är dina föräldrar födda?
Kalmar och Söderköping har jag för mig.
3. Vad är det senaste du installerade på datorn?
Installerade browsern Flock.
4. Vilken är din favoritrestaurang?
Finns ju en del att välja på här nere i Prag, men jag gillar Velryba.
5. När badade du i en pool senast?
Längesedan, inte helt säker.
6. Har du varit med i någon skolpjäs?
Hmm... kanske någon gång på lågstadiet.
7. Hur många barn vill du ha?
Är inte ens säker på om jag vill ha några över huvudtaget.
8. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Techno, går inte alls att dansa till, och går definitivt inte att slölyssna på.
9. Hade du lätt för att bestämma dig för vad du skulle rösta i valet?
Ja
10. Vad har du för TV-kanaler?
Vad är TV för något?
11. Har du åkt moped någon gång?
Med betoning på åkt, så ja.
12. Har du busringt någon gång?
Jepps, men inget genomarbetat och det var ingen långvarig fluga.
13. Har du fått felparkeringsböter?
Nej, men har ju inget körkort heller.
14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Bungy-jump ser mest obehagligt ut, fallskärm ser mycket mer trevligt ut, det skulle jag kunna testa.
15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Hmm.. Kreta.
16. Har du en egen trädgård?

17. Vilken är din favorit bland tecknade serier?
Frank Miller
18. Kan du alla orden i nationalsången?
Jupp, fast kunde inte dem innan jag flyttade utomlands.
19. Badkar eller duschkabin?
Dusch hellre än badkar, eller om badkaret skulle vara stort nog så hade det kanske prioriterats.
20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
Jag tror Little Miss Sunshine är inom en månad.
21. Favoritpizza?
Jag är för kräsen, kanske Hawaii utan någon svamp på. Kebabvarianten vi körde på när vi spelade rollspel hemma var också ok.
22. Chips eller popcorn?
Chips.
23. Vilken färg på läppstift använder du?
Ehhh...
24. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
Ehh... varför?
25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
Det har jag isåfall blockat, funderade om vi gjorde något så dumt på nationen, men näe.
26. Apelsin- eller äppeljuice?
Äppeljuice.
27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
Med Gävle, vi käkade pasta.
28. Favoritchoklad?
Schweizernöt.
29. När röstade du senast?
Poströstade till valet i höstas.
30. När åt du en hemodlad tomat sist?
Ingen aning
31. Har du vunnit en prispokal någon gång?
Nopes. Simmärken kan inte räknas.
32. Är du bra på matlagning?
Njäe... men fegar inte.
33. Klarar du att tanka själv?
Vet ej, har aldrig försökt.
34. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna?
Nopes.
35. Pepsi eller coca cola?
Coke.
36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
Jepps, butiksjobb och det känns verkligen som en uniform och att utan den på så är man fri.
37. Vad var det senaste du handlade?
Skulle blivit ett klädstativ men de var slut, så blev Ahlgrens bilar istället.
38. Har du kräkts offentligt?
Ja. Uscha.
39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?
Just nu tror jag på ingedera.
40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
Njae.. kanske.
41. Har du ringt något betalnummer?
Nopes, inte vad jag kan minnas.
42. Kan man vara vän med sitt ex?
Nu har jag inte så många, men såhär långt får jag säga nej.
43. Vem var det du besökte på sjukhus senast?
Tror det var någon av vändorna som Far var inlagd, eller i samband med Irma föddes.
44. Hade du mycket hår som liten bebis?
Ingen som helst aning, vad är mycket hår, och var på kroppen avses. Tror inte jag såg ut som en liten gorilla iaf.
45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Nada meddelande.
46. Vad har du i din väska?
Matkuponger, bok, Metropolis och Houser (nöjestidningar), pennor, små anteckningsblock, mitt uppehållstillstånd.
47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Dricker ett glas mjölk.
48. Vad är du tacksam för idag?
En dålig dag att fråga mig det, men är väl ändå fortsatt tanksam över att jag hittade nytt boende relativt snabbt.

Fick nycklarna igår

Jag var och hämtade de nya nycklarna igår, så nu får det bli tummen ur och ta tag i det här. Skall åka till IKEA efter jobb idag och inhandla en klädställning. Tänkte om jag hänger upp alla skjortor, kanske alla t-shirts med. Sedan i några andra förvaringslådor eller liknande så lägger jag strumpor och underkläder. Kommer bli lite mer prmitivt förvaring, eller kanske inte kläder i en hög får väl anses mer primitivt.

Såg filmen Bobby igår, säkert trevlig och mer betydelsefull om man är amerikan. För det var en amerikansk historia som berättades i första hand, en del människoöden kunde man anknyta till men i de flesta fallen inte. Var kanske lite väl många karaktärer med, blev inget djup i det hela, men å andra sidan det skulle ju bara vara en dag. TTT blev betyget iaf.

22 mars enliget en hemsida har filmen 300 premiär, blev det tuffaste jag sett på länge, men så är det baserat på en serietidning med. :)

Inte helt frisk än

Jag led större delen av söndagen av mitt dumma tilltag kvällen innan. Feber och yrsel och ingen aptit, men nu idag så börjar allt kännas bättre igen.

Måste börja planera min flytt lite, även om jag inte har så mycket saker så har jag tillräckligt för att det behövs föreberedas lite. Skall höra med kanadensaren från brunchen om han känner någon som har en bil och kan tänkas ställa upp att flytta datorn och datorbordet iaf. Resten kan jag flytta i omgångar, i princip bara kläder.

Words

Words that once meant the world
that once made me cling to every syllable
that once made me happy to listen or read
Every attention filled me with joy

But now the same words seem bleak
empty words that now fills me with sadness
empty words that I no more can put trust in
Three times burned makes me fear fire

I did listen to my heart
when I knew I shouldn't

Bragdguldet eller något...

I fredags på jobb så börjar jag hosta en massa och nysa och näsan rinna. Känner att jag nog har lite feber, men eftersom fredagen är en viktig dag och vi hade en del jobb som måste bli klart. Så jag kom från jobb runt åttatiden på kvällen, och man kan tycka att jag bara borde åkt hem och krypit ner i sängen då. Men nä, jag följer med finnskorna för att titta på filmen Clerks II. När jag klar med jobb och börjar slappna börjar jag känna hur det värker lite i alla mina muskler. Kommer hem runt midnatt och går och lägger mig. Det där med lite feber var nog fel, jag hade nog lite högre. Hela natten är ett lidande, kallsvettandes, frysandes och hostandes. Har minnen av att springa fram och tillbaka till toan för jag fryser så mycket när jag lämnar sängen, och huttrar ändå när jag är tillbaka under täcket.

När jag vaknar på lördagen mår jag inte mycket bättre och det är på svaga ben jag rör mig lite i lägenheten. Men 99% dock stannar jag i sängen till kl 17.30 då jag skall åka in och möta Gävle för vårt taktiksnack inför matchen. För det är hela grejen jag planerar fortfarande att spela matchen på kvällen och försöker spara så mycket energi som möjligt så jag kan spela.

Möter upp med Gävle, slutar med att jag bara petar lite på maten som kommer in, dricker två glas apelsinjuice och en kopp te med citron i. Jag ser inte ens frisk ut som bilder senare kommer visa.

Vi tar oss till badmintonstället och möter upp med finnskorna som oroas lite över hur jag ser ut men jag försäkrar dem att jag kan spela. Jag och Gävle har ju klätt upp oss för arrangemanget med, våra svenska tröjor och blått pannband vardera.

Och under ca en timme så spelar jag. Först uppvärmningen där det ser illa ut för oss, men när allvaret börjar så fokuserar vi och visar ingen nåd. Jag samlar alla krafter jag har i kroppen för den här matchen, och vi vinner första set 15-2. Andra set redan så börjar sakta mina krafter sina men vi vinner även det klart, 15-7. Och på grund av Paula är lite dålig förlorare, lite charmigt, så spelar vi även det tredje setet, där vinner vi 15-13. Efter det har jag inga krafter kvar utan sjunker ner på en bänk brevid planen och ser ut att gå in ett koma.

Jag hade nog feber inatt med, men idag känns det rätt mycket bättre även om jag inte är frisk. Kan redan nu varna för de starka bilderna som kommer komma, personligen tyckte jag mest att jag liknade ett lik.

Snaps

Snaps


Snapsglasen jag sluddrade om...

Svenske kollega

Svenske kollega


Vet inte om det är bra marknadsföring för Sverige. :)

Någon fyllde år med

Någon fyllde år med



Ett år äldre.

Efterrätt

Efterrätt


Min efterrätt, smakade smaskens.

Mer mat

Mer mat


Kändes som de aldrig slutade dyka upp med mat.

Paula

Paula


Motståndare nummer två imorgon.

Servering 2

Servering 2



Det räckte till alla...

Servering

Servering



Så här såg det ut, när de kom ut med grillspetten.

Sallad

Sallad


Från salladsbaren.

Jag

Jag



Jo, jag var där med...

Auli

Auli



Motståndare ett för imorgon. Låt er ej luras av det oskyldiga yttre, hon är från Finland.

Inget för en vegetarian...

Kommer till restaurangen, får en caipirinha som fördrink, och sätta oss vid borden. Får besked om att det är bara att gå och fylla på från salladsbaren när man vill. Det sätts ut lite varma vitlöksbröd och småbollar av deg med ost inuti.

De kommer ut med pommes som de gjort själva, så lite större lite fylligare. Friterade bananer och ris med bönor sätts också ut som tillbehör till det som skall komma.

Plötsligt börjar servitörer i en strid ström komma ut från köket. Alla bärandes på ett grillspett storlek större, de går runt vid borden och lägger upp köttbitar och annat de har med sig. Man kan säga nej, men det är inte enkelt.

Kycklingvinge
Kycklinglår
Kycklingbröst
Kycklinghjärta
Kycklinglever
Kalkon
Lammkorv
Oxbringa med parmesanost runtom
Kalv
Rostbiff
Revben
Räkor
Musslor
Lax
Karp
Filé mignon med parmesan runt
Skinkstek
Tjur (åtminstående sa de det)

Mellan allt kött kom de även in med:

Grillad ananas
Tomater med ost och annat på
Baconinlindade bönor

Man hade en liten plastbricka vid sin plats, en sida grön och en röd. Grön för att då ville man ha mer mat, kan säga att det inte funkade vissa tjejer satte den på röd men fick fortfarande frågan om de ville ha, och som sagt inte helt enkelt att säga nej.

Till det drack vi dyrt argentinskt vin och på slutet fick en snaps från Hruskovice (päronbrännvin) i ett speciellt glas. Tre glas i ett glas, var tre glas med en fot. Men alla tre glasen satt ihop ner i foten. Så när man drack i ett så blev det mindre i de andra två med. Men det jobbiga med det var att man inte kunde dricka det fort för då fick man innhållet i de andra över sig, det fick tre personer lära den hårda vägen.

Folk hade väldigt glansiga ögon efter kvällen, och det var inte bara drickat...

Äta med jobbet idag

Vi skall käka på en brasiliask restaurang.
http://www.ambi.cz/ambi_brasiliero_menu_eng.php

Ryktet går att alla skall få äta menyn, "allt-du-kan-äta". Och det är i princip det enda folk pratar om idag. Och efter tittat på menyn de har så vattnas det allt lite i munnen. Dessutom är det ju gratis.. :)

RSS 2.0