Kroppar

Jag gick på en utställning igår om människokroppen. Det som gjorde den här utställning speciell är på grund av att kropparna och delarna av kropparna kommer från riktiga människor. Och det fanns verkligen en lite creepy känsla över det hela. Men det var intressant, och lärorikt. Man har ju sett bilder på det mesta, men att verkligen se dem på riktigt. Och att se en hjärne får det att vända lite i magen på mig.

Länk till utställningen.

På kvällen gick vi till en vinfestival, men blev inte kvar så länge. Mycket folk och inte den bästa musiken. Istället, så vi gick till en bar och satt där istället. fredagen var jag ute en sväng med jobbet, men även det blev en ganska tidig hemgång.

Idag skall jag gå och titta på fotboll. Bohemians mot Slavia Prag, och sedan blir det att tvätta lite och raka mig. Har blivit lite skäggig igen.

Ännu en vecka

Helt glömt att nämna att förra fredagen så blev byggnaden utrymd för någon skickade ett e-mail med ett bombhot. Det var eftermiddag och solen strålande så ganska fort så fylldes alla vattenhål i närheten upp med Monsteranställda, och ölen beställdes. Det visade sig givetvis vara ett falskmejl, som alla trodde.

Veckan nu har varit ok, jobbat en hel del, varit ute med Paula någon dag, såg filmen Planet Terror igår, kul och underhållande men inget som skulle finnas permanent i min filmhylla.

Det går bra att bo med britterna, de har lämnat min mjölk ifred. Och är allmänt båda trevliga personer, men jag ser inte mycket av dem. Varken jag eller de är hemma särskillt mycket.

I helgen blir det en del, ikväll går jag nog ut med jobbet. De går ut och dricker på jobbets bekostnad varje fredag, och aldrig fel med lite gratis dricka. Men räknar nog med en tidig kväll ändå. Jag har lovat att mata en katt under helgen, det är kanadensaren som skall iväg, det innebär tre stycken matningar. Förmiddag lördag, kväll lördag och förmiddag söndag, jag tror jag skall klara det. Lördag sent blir det utgång med Paula, kanske Gefle, se om vi hittar något nytt ställe som är värt att besöka igen. Söndag så skall jag gå på fotboll, det är pragderby mellan Bohemians och Slavia Prag. En jag känner här nere, en skotte som jag kallar Mr Anderson har säsongsbiljetter till Slavia. Så jag kanske får gå på en champions league match med.

Nej, dags att jobba igen.


Klorin

Vattnet i lägenheten har en distinkt lukt av klorin. Var jag bott innan har inte så varit fallet, och innan har jag druckit vattnet hemma. Men nu är jag mycket mer tveksam...

Helgen var ganska lugn, gick ut på söndagen och lyssnade på en acapella grupp. Efter det fortsatte jag med två tjejer jag inte träffat tidigare och nog inte kommer träffa igen ut och festade lite. Innan jag vandrade hem under natten, eller sprang inom nattklubben hemmavid också. Men det var inte så farligt på lördagsmorgonen.

Lördagen hade jag mer eller mindre bestämt sedan tidigare att det skulle vara en icke-social sådan, men lyckades inte helt. Paula kom över på kvällen och jag lagade köttbullar och pasta till henne. :)

Söndagen, var en sväng inom jobb och surfade men inget mer.

Idag väntar en läkarkoll som är standard för försäkringskäl här nere, när jag hade den för accenture, så tog den inte många minuter. Jag hoppas innerligt det här med, fullkomligen avskyr läkarmottagningar och sjukhus...

Bor och jobbar

Här bor jag och här fast i den tomma rutan lite ovanför så jobbar jag. :)

I've

I've sought to gaze at the sky
I've ignored the pain within
I've beheld the deepest abyss
I've watched the moon rise
I've walked amongst dead people
I've seen the heavens cry
I've prayed that time would pass
I've slept in cold shadows
I've spoken with my demons
I've never faltered in my faith
Yet so close, I stumble
and life seem farther away than ever


Fotboll imorgon

Imorgon skall jag se live fotboll, Tjeckien mot Irland. Det blir faktiskt första gången jag går på landslagsfotboll. Skall gå med Gefle, hans Far och låtsas bror.

Ikväll skall jag träffa en potentiellt ny spelare till rollspel. Vi saknar en just nu för att kunna spela, tydligen en tysk kille.

Annars, blev ganska sent på jobb igår. Åkte och hämtade en väska jag lämnart hos en av mina hollänska kompisar. Och på vägen tillbaka så hörde Auli av sig, hon åker tillbaka till Finland idag och kommer troligen inte tillbaka. Jag vet inte men vi har haft lite konstig relation på sistående och var på väg att lämna kanske inte som bästa vänner. Men igår så ordnades allt, vi satt till ganska sent båda två och snackade. Lite för sent tycker mitt huvud idag dock, men det var det värt.

Trodde inte det skulle funka

Men jag installerade Firefox på mitt usb-minne och tydligen fungerar att det att surfa från det, för jag kunde inte installera något nytt på min jobbdator. Men de hade någon block så jag inte kunde skriva på min blogg, och så kan man ju inte ha det. Jag bor ju så pass nära att jag kan gå hit på helgerna om jag vill surfa.

Första veckan på jobb är över, och första veckan i min nya lägenhet. Och får säga det känns rätt bra på båda ställena, kan nog överleva att jobba över lite på jobb när jag bor så nära. Det verkar vara kotym att arbeta över här. Och det känns lite mer rock n roll över jobbet, på gott och ont. Kan bli lite mycket: "Fan, nu måste vi ha klart det här igår". Men det skall nog gå bra. Jag kan vinka till Gefle från var jag sitter och vi tar lite kaffepauser tillsammans i köket där det bland annat finns ett biljardbord.

Var ute med jobbet en sväng i fredags och de kan definitivt dricka. Slutade på en bar i centrum som hade hawaiianskt tema och hette Aloha bar såklart. Och när jag lämnar det stället 3-4 på morgonen, så håller min chef och tre andra fortfarande igång.. men jag höll ut till fem iaf och jag blev accepterad in till gänget. Det kändes som det iaf.

Knappt träffat de jag bor med, men imorse satt jag i vardagsrummet och såg hur tjejen använde upp den sista slurken av min mjölk. Hmm.. får se hur jag märker min mjälk nästa gång. Det var bara sista slurken så bryr mig inte alltför mycket.

Idag blir det bokköp och IKEA-besök med Gelfle och Sarah. Får se, kanske en film ikväll om lusten faller på.

Glad att jag kan posta på min blogg igen.





RSS 2.0