Djup suck

Alltid något man missar, jag som trodde när jag flyttade i Lund så avbröts mitt el-abbonnemang automagiskt...

Men nej.. och nu har en massa hemska räkningar nått mig i Prag. Tillsammans med min dekleration.. de går nästan jämt upp.

Skall försöka kontakta de som bor i lägenheten i att iaf betala originalräkningen för första kvartalet i år då borde det klara sig. Trevlig snubbe iaf på Lunds energi som skickade mejl med kopior på räkningarna så jag kan börja göra saker. Det fanns även en räkning för sista kvartalet 2005, när engelsmannen bodde där. Men han jobbar inte kvar på Ericsson, så där försvann den enda kontaktmöjligheten. Massa sura pengar...

Positiva är att de verkar fått lätt hjärnsläpp där de bestämmer vilka nätsidor på jobbet som skall blockas.. för en tid sedan blockades mitt fotbollsspel, youtube och google.video. Inte helt överraskande men väl så irriterande...  men så igår från ingenstans så bröts blocken, får se hur länge det varar.

Edit 50 minuter senare...
Nu var sidorna blockade igen...

Weak

I'm weak
a simple smile or wave
can make me crawl through dirt
I stand defenceless

I'm weak
my eyes wander all over
at the ass at the heavenly breasts
I cannot help it

I'm weak
naked skin call for attention
shoulders, stomachs and tanned legs
Magnets for my eyes

I'm weak
I devoure everything I see
gulping and feeding the lust within
It's a curse

I'm weak
They all shine bright
in a normally pitch black reality
I'm like a moth

I'm weak
their eyes hypnotize me
makes me forget everything around me
I have to look

I'm weak
the most beautiful girl
is the one that is closest to me
It always is.



Fika

Hade glömt att Anne och Munkapågen var nere i Europa och bilade, eller rättare sagt Österrike. Så när jag fick en förfrågan om fika på fredag över sms, blev jag lite ställd. Så de tar och svänger inom på vägen hem, trevligt.


Kaputt

Blev ingen film igår, min hjärna var helt kaputt efter gårdagens arbete. Jag gjorde en veckas jobb på en dag igår... hade någon frågat mig vad 2+2 är, så hade det varit tveksamt om jag fixat det.

Kanske blir något rollspelande ändå, fast inte Trudvagn. Men kanske har hittat en ny grupp engelsktalande spelare. Det var en som postade om det på expats.cz,  jag svarade och tydligen var jag den andre som gjorde så det känns ju som det finns en chans.

Jitka jobbar på

Jag sa igår att jag blivit inbjuden på bio av Jitka med henne och Bara. Nu imorse kommer Jitka på att hon kan inte komma på bion för hon skall åka iväg. Och frågar om det är ok att det bara blir jag och Bara, som sagt Jitka jobbar hårdast av alla att något skall hända.

Funderar på att gå på bio ikväll, en utomhusbio som ligger på en ö i floden. Var där på en film förra året och nämde den säkert då. Filmen jag funderar på att se är en dockfilm, marionettdockor med ett fantasy tema. Där det verkar som linorna som styr dockorna är inkorpererade i filmen. Hugger man av linorna så dör en person. Tydligen mest en dansk produktion, men både Sverige, Norge och Storbritannien har varit med och producerat., och jeg vet inte vilken verision de kommer visa, danskt tal eller engelskt tal. Men det kvittar skall nog fixa danskan utan större problem.

Imdb om filmen "Strings", http://imdb.com/title/tt0374248/


Glassdejt

Eller något, inte helt säker på vad Kristina bjöd in mig på en dag. Får ge er bakgrundshistorian lite.

Strax innan jag åkte hem så åkte Kristina hemom hon med, då hon är från Slovakien. Och med sig fick hon sin lillasyster (17 år), var bestämt redan innan då storasyster  ordnat jobb till henne i Prag på en McDonalds. så hon skall bo hemma hos Kristina i två månader. Och då delar Kristina lägenhet redan med tre killar, kan tänkas att det är lite trångt. Men säkert spännande för lillasystern, Kristina suckar lite mer över tanken att leva trångt med sin syster i två månader.

Men nu bjöd alltså Kristina in mig att följa med en kväll när lillasyster jobbar till lite senare, för då brukar hon hämta sin syster så hon inte skall åka hem själv. Så jag antar att det är då när hon hämtar som vi skall äta glass.

Fick också förklara för Kristina att hon kan använda sin kuponger på bio, hon hade missat att kolla upp detta innan. Så nu har hon en massa kuponger att göra av med, får se om jag kan snirkla mig med på några filmer.

Hmm... tokbråkat idag med killen jag jobbar med i Sverige, känns som det kommer vara lite jobbigt ett tag.

Snart vankas det sommarfest hemma hos killen med den fantastiska lägenheten.

Vad händer...

Inte mycket, tycks ha fått en överdos av socialkontakt när jag var hemma så jag har mest suttit hemma, eller varit på bio själv. Jag har tråkigt och det är bara jag själv som kan ändra på det.

Inte många nya människor på sistående även om det var en ny på brunchen igår, hon var trevlig, men skulle åka hem 19 timmar senare så inte något att bygga på.

På jobb kommer jag ha tokmycket att göra den här veckan, och jag mår redan illa av att veta det i förväg.

Jag och Bara, som sagt tidigare efter senaste Kladno resan har jag lagt ner, den som jobbar mest på att det skall hända något är Jitka, nu senast i fredags frågade hon om jag ville gå på bio med henne och Bara.

Gävle borde vara tillbaks i Prag nu, han kanske kan sparka igång mig lite.

Pratar mer med Kristina på jobb, nämt henne förr långt bak i bloggen. Hon har namnsdag idag, så jag borde köpa en liten present till henne. Någon som läser detta innan kl 12, får gärna komma med ett förslag, hade tänkt undvika choklad.

Förresten snart lyssnat på alla sommarprogrammen i P1, första sommaren jag gjort det. Visserligen bara för man kan lyssna på dem i efterhand. Skulle aldrig gått annars.

Prag igen

I'm back...

Nästa gång skall jag försöka ha mer än en vecka hemma, det räcker helt enkelt inte. Fanns personer som jag inte hann med att träffa. :(

Men det var helt klart skönt att vara där utan att ha en lägenhet att bry sig om, en veckas turistande i sin hemstad. Helt ok, nu skall man bara lyckas komma in i jobbet igen, känns lite frånvarane.

Det var kul att träffa alla jag träffade iaf.

Zombie

På vintern vill man gå in i en dvala, och bara se månaderna flyga förbi. På sommaren går man ofrivilligt in i en dvala, ett slags zombietillstånd där allting går i slow motion. Vilket förstärks när du tänker dig att den gröna  pistachioglassen du äter är en hjärna.

Mina ögon bråkar med, jag gissar på en allergi, men jag har inte haft det förr så jag är inte säker. De har bråkat flera veckor nu och jag nyser en del med.

Bara två dagar innan jag flyger hem. Det skall bli trevligt, kommer vara turist i min hemstad, måste ju vara det bästa. Man vet allt redan, hur man tar sig runt, var saker är och dessutom har man ju redan sett Domkyrkan så man kan slappa på ett fik.

Laddat ner första säsongen av Rome, efter sett första avsnittet så var det helt ok. Våld och nakna flickor, dessutom har jag ju precis läst de två första delarna till Conn Igguldens Kejsaren så man är i rätt stämning. Blir nog att intensivtitta serien innan jag åker hem, har inget bättre för mig för tillfället.

Lunkar på

Dagarna lunkar på i maklig takt, tryckande sommarvärme, vilket är ganska schysst så länge man inte gör något väldigt fysiskt.

Kläderna torkade fort i värmen, vilket underlättar.

Annars det händer inte så mycket just nu, alla är sega och i varierande form ivägresta. Gävle åker hem till Sverige idag, och jag om fem dagar.

Inte ens något värt att titta på bio, och snart har jag ingen bok kvar att läsa. Kanske får ta ett inköp till av bok innan jag åker hem.

Fråga mig inte varför men idag går jag och nynnar på, "I saw mother kissing santa claus".

Mullvaden

Läckan alltså... det slutade droppa som ägaren till lägenheten ovan sagt. Och som tur var det ju i mitt badrum som läckan var, så inget blev dränkt i vatten.

Tjejen som bor ovanför var nere och bad om ursäkt när hon hade kommit hem, tydligen var det tvättmaskinen som var skurken i dramat. Hon föreslog att det går nog bara att måla över...  jag sa att de som äger lägenheten får komma och titta på det, och senare får de kontakta dig. Hon pratade en hygglig engelska, men att bara föreslå att måla över en vattenskada...

Jag åkte iväg till brunchen om än lite senare än vanligt.

Den här veckan är vi lediga två dagar, Onsdag och Torsdag, funderade om jag skulle ta Fredagen ledigt med, men iom resan till Sverige så är jag tveksam, vi får se hur mycket jobb jag har att göra.

Jaha...

Det här var ju kul... vattenläcka i taket. Visat det för gubben som har hand om fastigheten. Blev en jädra cirkus, för tydligen avskyr de som har hand om fastigheten de som bor ovanför mig.

De som bor där har hyrt dert i andra hand och är ganska nya, men för en del oväsen. Flyttar möbler mitt i natten och lite sånt, kan väl inte säga att jag blivit så värst upprörd över det. Även om det är lite irriterande.

Men vattenläcka är lite värre.

Nu precis var den riktiga ägaren till lägenheten här, eftersom det inte var någon hemma som öppnade ringde de honom. Han gick in med nyckel och sa att vattnet borde sluta läcka om en 10-15 minuter. Jag hart även kontaktat Eva i Sverige, hade tur att hon var hemma. Hon har ringt antingen sin bror eller mor och någon av dem lär väl komma hit och titta på det. Den originella ägaren sa det lilla jag förstod att det skulle på något sätt ordna sig med pengar för skadorna.

Min brunch är uppskjuten.. trist.

RSS 2.0