Hela


Någon sa att de inte sett någon bild på Hela, här är Hela, hennes syster till vänster och jag.

Ledig en vecka...

... fast bara halva kvar. Nja.. har måndagen med för det är nationell helgdag.

Händer inte så mycket för tillfället, har mest latat mig och fixat och donat lite hemma. Min dator är alltid ett litet orosmoln, och har varit det en längre tid så jag är van. Någon dag får jag ta tag i det där och införskaffa en ny dator, den här har ändå varit med ändå från Sverige och ett tag innan dess. Stor som ett hus. Köpte dock en netbook (en mindre laptop) så nu är jag mobil med, väldigt praktiskt faktiskt.

Helas mor och syster var på besök i lägenheten i söndags, första gången de var här. De var båda välidigt imponerade av vad vi hade hittat för ställe. Helst systern som är mitt uppe i hennes och hennes pojkväns lägenhetsletande. Bara lycklig över att Hela var så bra på att leta, och jag litade fullt ut på henne när hon sa att vi skulle slå till.

Rollspelandet fortsätter och innebandyspelandet likaså.

Den 22:e nov så är det dopdags för en av de jag spelar innebandy med, en svensk från Lund, det är hans son som skall döpas. Tydligen arrangeras det med hjälp av ambassaden. Så här löd inbjudan.

Kyrkoherde Gunnar Pelinka, Svenska Kyrkan i Wien önskar välkommen till

ADVENTSMÄSSA med dop lördag 22 november 2008 klockan 13:00 i S:t Kliment Kyrka (Kostel sv. Klimenta), Klimentská ul., Praha 1 (se bifogad karta)

Efter mässan önskar Ambassadör Catherine von Heidenstam alla besökare välkomna till kyrkkaffe i Svenska Ambassaden Úvoz 13, Praha 1 - Hradčany


Tog mer än tre år men nu har jag mitt första skäl till att besöka den Svenska ambassaden.

Internet hemma!

Äntligen så har vi internet i lägenheten, tog dem ett tag och sedan tog det ett mindre tag för mig att lösa installationen. Underlättade en hel del dock med att ha en flickvän som kan läsa instruktionerna.

Jag fick inte jobbet, fick ett mejl där de sa att de tillfälligt skjutit upp rekryteringen för den positionen. Anar att de kanske inte sa hela sanningen, att de letade efter någon med mer erfarenhet. Men jag sörjer inte alltför mycket, trivs som sagt rätt bra här och jag tog mig till en tredje intervju, och det var något nytt med en satellitintervju.

I fredags jobbad jag och fyra andra till midnatt... skojar inte, det hann bli lördag innan jag lämnade byggnaden. Jag hoppas innerligt att det inte kommer hända nästa månadsslut. De säger att det håller på att försöka ta fram en lösning på problemet.

Helas mor kommer komma på besök till helgen ett par timmar på söndagen. Förvånad över att det tagit så pass lång tid, hennes syster har heller inte varit förbi och hon jobbar inte alls långt bort. Hela sa att de ville ge oss tid att känna oss hemma, och visst det är snällt, men hade ändå förväntat mig att de skulle dyka upp.

Rollspel ikväll!

Och jag jobbar den här veckan, men nästa vecka är jag ledig och måndagen därpå är helgdag, jag ser verkligen fram emot det, även om jag inte skall göra något särskillt.

RSS 2.0