Vinohradska

Så heter gatan som går utanför mitt rums fönster. Det är en av Prags mest traffikerade gator, bilar kör där dygnet runt, spårvagnar, utryckningsfordon och dessutom en väg som många onyktra spatserar hem på.
Men jag sover gott genom det, igår hade jag dessutom fönstret öppet på vid gavel. Det enda som verkar göra så jag vaknar är när en bil står på tomgång lite längre än normalt. Jag kommer ihåg en period i mitt liv när jag behövde totalt mörker och tystnad för att kunna sova, hur minsta lilla ljus in i rummet hindrade mig. Nu har jag knappt ens gardiner som skydd för mitt fönster. Vissa saker förändras, allt är inte som det varit.

Snart veckan slut

Varit en sådär vecka, trevligt möte med min gamla kollega. Rollspelet gick också sådär, lyckades fumla rejält... men karaktären lever än.
Igår blev det inte våldsamma filmer, utan istället blev det säsong 1 med MASH, väl så bra, både skojigt och deprimerande.  Idag blir det indisk mat som sagt, och förhoppningsvis kommer jag smaka något genom förkylningen som jag även haft den här veckan.

Fortfarande inga planer för lördag, men lutar åt att jag slår en signal till kanadensaren, ser fram emot en lugn kväll bara sittandes och dricka öl vid en bar.

Söndag blir det hockey, vädret som är utlovat till söndag säger -11 grader... det är lite kallt i Prag igen...

Veckan börjar ta form

Kvällarna för veckan börjar så sakteliga fyllas upp, imorgon så skall jag träffa en gammal kollega från mitt första jobb här i Prag. Mycket nostalgi och dessutom är hon ganska söt. :)
onsdag blir det rollspel, behöver inte säga så mycket mer om det tror jag.
Torsdag så tror jag helt enkelt jag skall gömma mig lite för världen då det ju är Alla-hjärtans-dag... brrrr....
Fredag lutar det åt att det blir middag med några kollegor på en mycket trevlig liten indisk restaurang inte så värst långt från jobb.
Söndag är det ishockey som gäller, en annan kollega bjöd in mig att följa med och titta på den sista hemmamatchen för säsongen för Sparta Prag, jag gillar dock slavia Prag mer... :)
Måndag och Lördag är de dagarna som inte har något uppbokat än... men vi får se vad som händer.

Hej allihopa

Hoppas alla mår bra därhemma och att ni har lika fint väder som här nere. Strålade sol och runt 10 grader ute. Jag själv mår bra även om jag har haft tokmycket att göra på jobb.

Har lyckats få igång rollspel här nere igen, fast nu spelar vi Shadowrun ett engelskt rollspel. Och gruppen har bytts ut en hel del, endast jag och finnen jag spelade med innan som är kvar. Nytillkomna är en tysk kille, en amerikansk, en finne till och dessutom en svensk till. Vi har hittills lyckats få ihop det till en gång i veckan.

Jobb, jodå jag trivs fortfarande, snart kommer jag vara den som är ansvarig för de skandinaviska ländernas fakturering, allting går igång i mitten av februari så det är en hel del att förbereda. Och blivit en del timmar på jobb...

Var på ett bröllop för ett par vekcor sedan, två brittiska kollegor gifte sig och blev väl inbjuden lite på ett bananskal, brodern till brudgummen bjöd in mig. Brodern flyttar dessutom snart in i den lägenheten där jag bor, så ja, det lutar åt att jag kommer bo kvar i lägenheten precis som jag ville. Löjligt nära till jobb, och jag trivs där.

Fast just nu är det problem med rören och lägenheten på första våningen (jag bor på fjärde) har det läckt in avloppsvatten in i... så de har bett oss att inte använda toaletterna, men nu har det gått tre dagar. Som tur är har jag dygnet om tillgång till att kunna ta mig in på jobb.

Annars kan inte rapportera om så mycket, ser fram emot att lite folk kommer ner till min födelsedag i maj.

Såg filmen Sweeney Todd igår, jag gillade den en hel del. 3.5 utav 5, men för de som inte vet det, den kan nog räknas som en musikal.

RSS 2.0