Monster

Nu har jag även en intervju på Monster när jag kommer ner till Prag.

På lördag är det bröllop som gäller i Åhus, jag har inte hört något så jag antar att jag, Luffaren och hans flickvän Vicky tar taxi hem till Lund. Det fanns inga ställen kvar att sova över i Åhus, och slutar nog med att det blir billigare för min del med. Bara att vi måste bestämma en tid till att taxin skall ha kommit dit.

Min tid i min lägenhet är på väg till sitt slut, hade planerat att jag skulle varit ledig veckan innan jag lämnade lägenheten, men eftersom jag gick med på att förlänga en del så blir det ju inte så. Alltid lätt ångest inför städning och packning... gillar inte att flytta, men ändå hunnit med det så många gånger. Flyttar tillbaka till min bror och Emma, och det kommer säkert gå bra.

Skall ta en fika med T2 på tisdag, bara pinsamt att det inte hänt förrän nu.

En till intervju

Med min gamla favorit, Exxon. Ringde och sa det fanns kanske ett par möjligheter, och så ville de att jag skulle ringa när jag kom ner till Prag för att fixa med en intervju.

Kommer sakna jobb

Även om det är nog för lugnt nu egentligen, och man vet att det kommer komma en ganska stor rusch innan jag lämnar när folk trillar in från semestern.

Men också, kommer sakna de jag jobbar med. Just nu är det jag och två Sofior, och båda är väldigt trevliga personer om än olika. Den andra Sofia är från Lund och jag märker att vi har en hel del gemensamt efter vuxit upp i samma stad. Och hon är lugn och trevlig, bara någon gång tagit ett märkligt beslut och flyttat in på Malmö nation, men visar den goda smaken att flytta därifrån efter en termin. :)

Men det är verkligen alla här jag tycker jag kommit bra överens med, och fått en varm känsla. Jag har svårt att tro att jag kommer få det i Prag på samma sätt. Men har mer hopp om livet efter jobb därnere.

Hade en telefonintervju igår angående ett jobb i Prag med Monster. Får se, tyckte väl inte om telefonintervju som koncept, svårare att förmedla mig. Men tycker de är korkade om de inte ens tar in mig på en intervju till i Prag.

Framme

Nu är det framme, mitt projekt, det blev inte helt perfekt men nära nog för jag skall vara nöjd.


Vaknade upp med en tom känsla inuti imorse, och jag vet inte varför. Det var väldigt obehagligt. Hoppas det blir bättre under dagen, men än så länge känns det inte så.


Lite sleten

Känner av sviterna från helgen lite sådär...

I fredags blev det svensexa för Sås-tysken som skall gifta sig. Det blev överlag en ganska stillsam tillställning, men väldigt trevligt. Först hämtade vi honom hemma hos hans mor i Bromölla för sedan åka vidare till Sjöbo marknad. Det blev bara en kort tid där då vi låg lite efter i vårt tidschema, men vi hann gå runt lite.
Färden gick vidare till Sövdesjön och till en bastubåt som finns där. Kan varmt rekommendera att ta sig dit och testa den, bara vattnet som inte var sådär varmt. Det slet på kroppen att gå mellan varmt och kallt, men det var väldigt skönt.
Sedan åkte vi tillbaks till Lund och åt middag på Kulturen, och vidare till BIshops arms för att njuta av ett par öl. Gamla som vi alla blivit gick vi hem tidigt.

Lördagen blev en lugn tillställning fram till festen.. jag gick på en fest där 8 pers firade sina 30-årsdagar, så en 240 års fest. Satt på en hörna med Luffaren, hans flickvän Vicky, PP och Norrlänningen. Och jag skyller på norrlänningen över hur mycket dricka det blev under kvällen. Han som hetsade, men han som gick hem tidigt med. Bara pish-tosh att skylla på att man flög omkring en vecka i Asien som ursäkt för att gå hem så tidigt.. :)

Jag minns allting bra fram till min hemfärd, av någon anledning skulle jag ha följe med PP och Nelson till en efterfest. Men eftersom jag inte minns att jag nådde fram till den tillställningen så tror jag att jag vänt och cyklat hem innan dess. Dock finns det en liten risk att jag trillat med cykeln, har lite skrubbsår på ena sidan av kroppen. Glömde låsa cykeln med såg jag imorse, men den fanns kvar så lite tur det.

Söndagen behöver jag väl inte säga att jag knappt ens lämnade min säng...

Mitt projekt finns nu på Sturup, hade hoppats att det nått längre och att jag kunnat hämta det idag. Men nu kanske det blir fotboll i Helsinghåla ikväll med Munka istället.

Varit en ganska lugn vecka

Ändå på jobb.. mest därför man kan inte göra så mycket då folk är borta på semester. Det kommer bli en smärre rusch när alla kommer tillbaka.

Skall ha min telefonintervju idag efter kl 16, kommer nog hinna fundera över den både en och två gånger innan de verkligen ringer.

Mitt projekt, jag kan följa dess väg mot Sverige via UPS. Såhär har färdrutten varit än så länge.

Seattle (Washington)
Louisville (Kentucky)
Philadelphia (Pennsylvania)
Köln (Tyskland)
Och så 7.20 imorse skickades det vidare mot Glostrup (Danmark)

Helgen blir nog en trevlig helg, men vi får se hur mycket av människa jag är på måndag.

Woho

Oj, tredje inlägget på en dag.. nästan så man kunde tro jag var sjuk...


Men får ju berätta att nu börjar det bli dags med intervjuver igen, skall ha en telefonintervju till samma företag som Gefle jobbar på, skall bara bestämma vilken dag det skall hända.


Och kollade upp mitt projekt som jag beställt verkar enligt UPS vara framme redan om en vecka. Just nu finns paketet i Seattle.


Hmm

Funderar på att ändra utseende på min blogg igen (tredje gången eller något sånt)... men tycker stilmallarna som finns är en aning tråkiga.


Ibland vet man

Att man satt sig på rätt plats på tåget, två tidningar låg framför mig på det lilla bordet. En av dem matchprogrammet för MFF av Metro och den andra matchprogrammet för MFF av Sydsvenskan. Kollade runt om det var någon kampanj men näe.. endast på min plats. Behaglig resa upp till Helsingborg.

Vädret lite skumt idag, regn och moln men tokvarmt på det. Det måste ju bara åska lite idag.

Efter jobb blir det hem till syster och käka god mat, blir nog en väldigt lätt lunch idag bara så det finns plats till senare.. :)

Halleluja

För den tysta avdelningen på öresundstågen. Tystnaden respekteras, småbarnsfamiljer, upprörda tanter och ungdomar håller sig därifrån. Ren njutning, man kan slappna av och låta sig förföras av det rytmiska tågljudet,  plötsligt, nästan för fort är man framme vid sin destination.

Fredags blev det en liten utgång med bror min och den långa storbrodern. Vi gick till Glorias och käkade, satt ute på deras baksida. Tydligen har de lagt till en till våning som man kan sitta ute där bak, ganska trevligt. Fast de skulle göra något åt ett väldigt fult galler, hade nog räckt med en målning så hade det inte stått ut som det gör.

När vi går ut därifrån funderar vi över vart vi skall fortsätta, men vi behöver inte titta så långt då en glad norrlänning vinkar från Bishop Arms som ligger vägg i vägg. Så det blev ett enkelt beslut. Vi blir kvar där två öls tid innan vi avslutar kvällen.

Lördagen blev ganska lugn. Munka hängde på till bion och hittade ner till Lund runt 18-tiden, Sara dök upp omkring en timme senare. Satt först hemma hos mig ett tag och drack gott och pratade som man brukar göra. Sedan vidare till bion som inte riktigt var som jag trott. Det var inte så många gangsters utan det var rätt mycket mer kärlek. dock väldigt snyggt filmad och regissören måste verkligen ha en örhängesfetisch. Så många som var i bild och i fokus. Ingen fortsättning efter filmen, vi var alla ganska trötta.

Då är det gjort..

Beställt mitt projekt...

Och dessutom nu på morgonen beställde jag även detta:

FLYING OUT
Date Flight From/To Depart Arrival
15 Aug 07NE 2803Copenhagen-Terminal 2 > Prague12:4014:00

Så nu är det på riktigt, det blir aldrig på riktigt annars förrän man verkligen gjort en bokning. Jag fick ett bra pris på resan så jag är nöjd.

Nu måste jag verkligen ta tag i det här jobbletandet dock, bostad är det för tidigt att kolla än. För de jag sett än så länge är på nivån; vi behöver någon idag.

Imorgon blir det en biofilm, den kinesiska filmen Feng yue (Nattens fresterska). 1920-tal, maffia i kina och en massa opium gissar jag. Sara skall med, får se om vi blir fler eller inte. Och på söndag blir det också troligtvis något evenemang som har potential att bli riktigt trevligt.

Filmen förresten är Kinos sista visningar av Triangelfilm för endast 50 pix i inträde, så det går massor av bra film i sommar. Men de flesta går max två gånger, så ni får passa på. Gå in på www.kino.nu för att hitta utbudet på filmer.

Nästan färdig

Snart färdig med mitt lilla projekt och jag hoppas innerligt jag kommer kunna visa upp det innan jag åker till Prag. Skall beställa den här veckan och enligt hemsidan så skall jag ha en liten buffert att hinna få det.

Annars.. har massor av att göra på jobb, men känns inte alls lika jobbigt som i Prag när det var mycket. tror det ligger en hel del i att man fortfarande här inte anses skall stanna hela kvällen för att jobba. Kommer sakna det i Prag. Förresten lite kul att det gått ett rykte i min gamla pragavdelning att jag skulle bli chef här i Sverige, sedan var en av tjejerna på besök här och jobbade ett par dagar och såg att jag hade ett stort fint kontor. :)

Har haft en del att göra efter jobb på senare tid också, vilket känns ganska skönt. Skall bara fixa in tid till ett par killar till som jag bara måste träffa.

Sofia på jobb har fått sällskap av ännu en Sofia. Och nästa vecka kommer jag vara den som jobbat längst på ekonomiavdelningen, jag tror det kallas semestertider. Kommer vara rätt lugnt även om det inte är brist på jobb.

Sofia är som sagt ett knippe av energi, men stolt över att hon ett par gånger kallat mig knäpp och märklig. Då vet jag att hon är på rätt nivå och förstår mig...  :)


Solnedgång

Solnedgång
Ok en solnedgång av många, men tycker varenda en är vacker. Ok, I love small streets and sunsets.

Märkligt besök

Märkligt besök
Sofia som ville ha en paus och snacka, och därför slog sig ner på mitt kontorsgolv. Dessutom flyttande hon in på mitt kontor i fredags, vet inte om det var det bästa ur en jobbsyn.vinkel Sofia needed a break and wanted to talk, so she sat down on the floor in my office.

Gefle

Gefle
Gefle på besök i Sverige framför kryddorna. Gefle in my home town visiting checking out the spice rack :)

Irma

Irma
Irma, brevid mig i soffan. Har en liten ovana at sitta och sparkas men det får man väl överleva. This is one of my nieces, Irma eating a cracker.

Ibland undrar jag...

Igår hade jag en dryg fyratimmars fika med Sara, mycket trevligt och det kändes inte som fyra timmar. Men efter en sådan fika kan jag fundera över att jag kanske behöver skaffa lite mer "killintressen". Vi pratade mycket mode och relationer, men visst även andra saker. Och skvallrade en del som man gör när man har lite information att dela med sig av. Och jag tyckte väldigt mycket om det, men det är ju inte särskillt manliga saker enligt normen iaf...

Men motorsaker t.ex intresserar mig inte det minsta... eller jag kan tycka en bil är snygg och det är alltid kul att åka fort i en bil men utöver det så är det "ähh". Datorer har jag mer intresse av får jag medge och mer införstådd med vad de olika sakerna är, men även där efter ett tag blir "ähh", bara min dator fungerar hyggligt. Sport iofs där är jag ju väldigt intresserad, kanske det väger upp de andra två? Nja, det finns många andra saker också som gör att det nog finns understöd för att jag kanske borde ta upp ett killintresse till...

Hur som helst så var det trevligt igår och nu har jag inget mer planerat den här veckan, även om en grillning och fint väder till helgen hade varit rätt schysst.

Snart dags att bestämma datum

Börjar bli hög tid att kolla upp exakt när jag skall ner till Prag, bostad och jobb måste mer frenetiskt eftersökas. Känns alltid jobbigt med måste saker...

Hade en trevlig helg, fredagen brädspel hemma hos Luffaren, lördags allmän slappedag och kollade på filmen "Good bye Lenin" kan aboslut rekommenderas. Söndagen spenderades mest hemma hos bror min pysslandes med mitt projekt.

Igår var jag ute med PP och norrlänningen på Glorias i Lund, eller vi var där mest för att titta på fotbollen. Men fick inte de bästa platserna om man säger så. Dock det viktigaste var ju att MFF vann om än kanske inte särskillt rättvist, och jag hävdar fortfarande att pajasen till tränare i MFF skall bort.

Idag blir det fortsatt lite projektarbete hos Luffaren och imorgon en fika med Sara.

Vädret här hemma har minst sagt inte varit det bästa.. det är som man kommer ihåg sina sommrar.

RSS 2.0