Jobbet

De har hittat en ersättare till mig.. eller vi får se hur pass bra det kommer gå. Han är en mexkansk kille som har bott i Sverige i två år. Men det var tre och ett halvt år sedan, hans svenska är sisådär och hans danska vet jag inte hur den är. Men de kan ju skriva på engelska till honom, även om de inte kommer gilla det i längden. Dock precis träffat honom, så han kan ju vara bra.

Men ni kan ju tänka er hur stort leendet var på Zuzana var när hon presenterade honom. Min gissning och tror jag kommer få den konfirmerad, var att han var på intervju för att jobba på den spanska avdelningen. Men att Zuzana sett att han kunde svenska, bara för att visa hur snabbt jag kunde ersättas.

Vi får se hur det blir med det hela.

Hade min slutintervju och de frågade mig frågor som typ varför slutar du, hur tyckte du det fungerade med IT avdelningen, personalavdelningen o.s.v
Men de ställde även frågan om jag var intresserad av någon annan avdelning inom Accenture, med ett annat företag. Jag sa sanningen att jag har inget nytt jobb än och det alltid intressant att lyssna. Så senare fick jag det här e-mejlet.

Hi Tobee,
 
it seems there are some open positions on JJVC deal and Gold deal.
There are interested in an interview with you. Could you pleas sent me your up to date CV and we will agree on a dates for the interviews?
 
Thank you
 
Eva

Så har skickat mitt CV, får se om det är intressant. Det är iallafall värt att lyssna.


Ännu en

A butterfly landed on my shoulder
while I was sitting outside
reading
the cold wind announcing the inevitable
autumn is closing in

The creature flaps and takes off
leaving no mark of ever been
there
its life will soon come to an closure
passionate but too short

I look around on the people passing
their calm stride intent and
uncaring
each one with a selfish end destination
eyes fixed on the ground

A small glance upwards at the sky
a bird unfoldes its beautiful
wings
and soares under the cloudfilled sea
freedom some would say



Min chef ignorerar mig

Jag kunde sagt upp mig på ett mindre provocerande manér, men att hon nu slutar säga hej är bara löjligt. Inte helt överraskade då jag har hört lite historier innan.

Så hur jag sa upp mig..

Under veckan hade jag en del skiftande uppfattningar om vad mitt jobb var, än vad min chefer hade. Men är det inte cheferna som borde veta vad mitt jobb är, nja.. inte så enkelt i det här fallet då i praktiken de har noll koll på vad jag gör eftersom jag är den ende som arbetar i det programmet som jag gör.

Så under veckan har jag mejlat fram och tillbaka med mina chefer om det här. När tydligen tålamodet hos dem brast och de bad om ett möte med mig på fredagen för att diskutera mina arbetsuppgifter. Vilket i sig är ok, men när jag sedan får besked från vänner som sitter nära cheferna, om att de skall "sätta dit mig". Och kunna skylla på mig till högre chefer. De ringer IT avdelningen för att kolla upp min dators internethistoria för att kunan visa att jag surfar, vilket alla gör.

Så då på torsdagskvällen bestämde jag mig mer eller mindre att det får räcka. På morgonen så fyllde jag i pappren att säga upp mig.

Sedan på mötet så hade vi först en trettio minuter lång diskussion om det mesta. Jag mot de tre, så kändes en aning jobbigt. Men efter det var klart kändes det som vi inte löst något och stod fortfarande mil från varandra. Så då vände jag på pappret och sa att jag vill ha detta underskrivet. Zuzana, den högsta blev helt galen och började vifta med ett finger i luften och jag undrar om inte hon hade kallat mig både det ena och det andra om inte en av de andra hade avbrutit henne. Sedan ville hon inte skriva på pappret utan sa att de skulle till personalavdelningen, när jag protesterade fick jag medhåll från en av de andra cheferna som skrev på pappret.

Uppsagd

Då vart det klart..

Då är jag officiellt uppsagd.

Men desto roligare med Fabians tillkomst även om jag är lite sen med att säga det här. Men välkommen till världen Fabian.

Chansar man igen då

Som ni alla vet så har jag letat lite andra jobb, dels för allt jag har sökt ger mer betalt plus också hade inte haft något emot ett lite mer varierat jobb.

Och nu fick jag mitt tredje nej på grund av att de inte kan vänta så länge på mig. Två månaders uppsägningstid är länge om man behöver någon fort.

Så nu imorgon så kommer jag säga upp mig på jobb, det innebär att jag har till den siste oktober på mig att hitta ett nytt jobb. Inte helt lätt, men inte omöjligt.

Lördag

Lördag, då får jag en inneboende. Då flyttar Andrea in i lägenheten, allt gick på det hela väldigt snabbt och plötsligt har jag tveksamheter över det hela. Men det skall väl gå bra. Hon kommer nog en sväng innan och vill ta lite mått för att göra sitt rum mer hemtrevligt.. vilken överkurs gardiner och sånt..  :)

De ringde inte om det nya jobbet i fredags, hoppas innerligt de ringer idag då det nog ökar mina chanser. Tid är ju en viktigt del av det hela.

Annars en lugn helg, brunch, rollspelade och glad att MFF vann...

Däremot går det väldans trögt i fotbollsspelet jag spelar.

Har inte fått mina pengar från skatteverket än, skickat iväg ett mejl idag där jag undrar lite vad som händer.

Gick bra

Mötet igår med rekryteringsfirman gick bra, men de har ju en grundtanke att de vill att man skall vara bra. Hur som helst kommer jag nog ha först en telefon intervju med någon i USA efter min arbetsdag är slut, kanske redan ikväll. Och sedan ha en intervju på kontoret de har här i Prag, om den första intervjun gått bra. Just nu är de tre pers som jobbar där, men saknar då den positionen som jag söker till. Kommer vara en stor skillnad från de mängderna av folk jag jobba med nu..

Men de behöver ju någon såfort som, och jag har ju problem med att de vill att man skall vara kvar här två månader.. får jag ett erbjudande får jag försöka fixa så jag kan gå tidigare.



Hade hoppats på städsnålskjuts

Andrea kommer flytta in.. men hon ställde ett litet krav.

Hi Tobbe,

So, I was thinking about it and I think we can try to live together …at least for some time..
But I would have one "requirement" (I don't know how to say it in engl. :o)) ...we will clean up the apartment regularly :o) (kitchen, bathroom, toilette, living room...) ...every weekend... - maybe one week you and one week me...or both together 50 - 50 :o) ...Do you understand? :and do you agree?... Think about it because you life will change....! :o)

Inte precis som jag kan skriva tillbaka "nej, jag vill hellre leva ett liv i smuts än att dela städniong med en tjej som dig"...

Givetvis säger den ansvarsfulla Tobbe att det här är toppen, kommer bli mer ordning och reda och jag kommer få städrutin. Men leksamma Tobbe som avskyr allt vad som heter städning sitter just i ett hörn och önskar att han kunde spela lite Civ IV.



Dags igen

Dags igen för jobbintervju.

Jag skickade mitt CV till en rekryteringsfirma, och två minuter senare ringer de. Och vill ha en intervju med mig imorgon runt kl 17..  tydligen ett företag med ett mindre kontor här i Prag som behöver någon som kan prata svenska och norska.. inte lika bra på norska som jag är på danska men det skall väl gå.

Efter jobb idag så skall jag och Gävle iväg och käka revben på Klamovka (nämt det förra året), grymma revben helt enkelt. Ännu ett ess i rockärmen som jag inte visat för Gävle tidigare.



Väggmålning

Väggmålning
Har funderingar på en väggmålning, vet inte om den kommer genomföras men den franska tjejen här på jobb har lite artistisk talang och sagt att hon gärna hjälper till. Ovan är min idé på en variant att liksom rama in väggen.  Det är i vardagsrummet, väggen där soffan står mot.
Färger är ju inte min grej, då mitt färgseende inte är 100%, fransyskan föreslog en grön vägg, och kanske rödbruna pelare. Dessutom tyckte hon att det blev för osymetriskt. Hon ville ha fler pelare, men jag vet inte, kanske något mer, men inte pelare.
Kom gärna med kommentarer, har jag förlorat vettet eller är det genomförbart, kanske till och med snyggt?

Bästa nyheterna på ett tag

Gårdagens rollspelade var överlag bra, lite flmsigt emellanåt, men lite varierande erfarenheter av rollspel. Vi spelade ett ganska snabbt introduktionsäventyr. Där allt hände väldigt fort, jag hoppas vi drar ner på tempot när vi går in på kampanjen.

Verkar som en flexibel SL, vi skall göra karkatärer till nästa söndag, med väldigt få restriktioner. Och vi behöver inte planera något ihop. Hade kanske velat ha mer styrning på det för att få folk mer kompletterande, men visst. Enda är att jag skall göra en karkatär som har möjlighet att resa runt i världen.

De bra nyheterna är att baren Sångaren verkar äntligen hittat nya lokaler, och att renoveringar pågår. Det kommer ju inte vara samma som den gamla syltan jag gick till men bartendern kommer vara där. Och det är inte alltför långt från förra lokalen så någon av de gamla lär hitta dit. Jag hoppas på nostalgi och att jag inte blir alltför besviken när den inte är där.



Lovande

En svensk, en turk, en amerikan, en montenigrin och en halvturk-amerikan går in i en bar....  Det skulle kunna vara ett skämt men det är min spelgrupp. :)

Träffade faktiskt killen som är halvamerikan i lördags på festen hemma hos Sarah, och jag tyckte han var lite jobbig där. Lite väl snacksalig. Men måste ge honom fler chanser, ännu mer nu. Lite olika nivåer på hur mycket de har spelat och vilken sorts rollspel. Men SL verkar vara erfaren och verkar ha någorlunda samma syn på rollspel som jag är van vid. Så det känns lovande.

Vi skall testspela en omgång av Call of Cthulhu på söndag, jag har aldrig spelat det men har ok koll.

Andrea skall komma förbi och titta på lägenheten nästa vecka, får städa lite innan dess.

Karla

Såg filmen Karla igår, en sann historia en skrämmande historia. Men filmen var usel. Jag gäspade och funderade allvarligt på att lämna bion innan den var slut. Men var ju där med Emelie, och jag vägrar prata under tiden en film visas så kunde inte förmedla mina tankar. Och efteråt så tror jag inte hon hade velat gå.

Och så idag håller jag tummarna för ett bra möte med rollspelarna.

Chansade

Tog en chansning och mejlade detta.

Fråga:
Hej,

Tack för all hjälp, jag har kontrollerat och mitt kontonummer stämmer, det
är rätt. Jag bifogar här i mejlet inscannad kopia av min underskrift.

med vänlig hälsning
Torbjörn



Och som svaret är nedan så ser det ju ut att ha funkat.

Det ser väl OK ut.
Pengarna kommer att sättas in på dit konto.


Med vänlig hälsning
Peter Follin
Skatteverket Malmö

Nu hoppas jag det går relativt fort att få in mina pengar så jag kan betala mina räkningar från Lunds Energi. Det är viktigast, sedan får jag jobba hårdare på att få tag på de som bor i min lägenhet. Bror har lämnat en lapp med min mejladress, men fortfarande inte fått något mejl av dem.

Åkeby är en pajas

Jädra Åkeby, suger som tränare. Kanske borde lära sig att grunderna till försvarsspel. Har varit tveksam till denne man sedan han kom till Malmö. En stockholmare som kallas Snuffe ger inget förtroende, och han har egentligen inga meriter alls att komma med. Visst vann han med Djurgården, men då delade han ledning med Zoran. Sedan flyttade han till Danmark och var usel tränare till Århus, och sedan till Malmö.

Fan hämta hem Prahl.

Som ni alla förstår även ni som inte följer sport så förlorade Malmö ikväll.

Från och med nu gäller det

För Malmö FF alltså, måste mer eller mindre vinna de återstående matcherna i Allsvenskan om ett guld skall bärgas, och ikväll så är  det första mötet av två mot Elfsborg, och det är inga lätta matcher. Jag kommer sitta klistrad vid datorn och lyssna på nätradion.

Imorgon blir det bio med Emelie, det blev inget i fredags, dels ringde hon och sa hon kom senare tillbaka till Prag, men även jag mådde inte så bra på söndagen.

Och på torsdag skall jag träffa rollspelarna då även det mötet blev uppskjutet, men det verkar som alla kan och jag tror vi har blivit fem personer. Jag hoppas det hela går vägen och det är en trevlig grupp, kanske föreslår min lägenhet som spelplats. Dock saknar jag ett vettigt bord för det.

Summering av lördagsnatten

Ascended from the dungeon he was cast
risen from the depths of conscience where
stowed away so the more peaceful urges
are in controll the body and soul

Fed by liquor, perfume and cleeveage
stronger than ever he performes his coup
Order and Relectuance retreated in haste
Timedness and Grace were soon to follow

Decency and Humbleness are last to stand
but they are stabbed in the back by Libido
when the smoke sets he is in control
and the foggy eyes looking for prey search

Aiming for the dancefloor on unbalanced legs
bumping into people on the way across
but once there a magic makes him travoltas equal
Libodo jumping and screaming at his side

Women at every direction his pupils look
trying to lock eyes with the sweet creatures
that shares his foggy look on the world
adding more beverages to increase the success

His reign and control is intense but short
as the night progresses the focus fades
the strength that rose is disapearing rapidly
closest girl is now the center of attention

Desperation hits and he sees the last hope falter
the ascension to power was an a straight course
and now he sees himself surrounded by the others
Libido is laying intoxicated in a corner

By share mass the more peaceful urges defeat him
and drags him towards the dungeon he calls home
the mess he left is grand and the cleansing is needed
pain and tiredness will be present during recreation



Fidn the differences

Fidn the differences
Killen jag känner från Equador som kände sig inspirerad

Förresten

Sov som ett barn inatt, det var en kylig natt och jag hade mitt fönster vidöppet. Som om min kropp välkomnade kylan utanför mitt täcke. Med tanke på att jag vaknade upp i exakt samma position som när jag somnade så tror jag nästan att jag inte rört en fena under hela natten. Och utvilad vaknade jag.

I onsdags såg jag den animerade filmen Cars med Monika, en småtrevlig film. Och idag hoppas jag på att det finns biljetter till den nya piratfilmen.

Void

Void of liberty and void of truth
peoples secrets isn't my secrets
life holds dark and light places
the souls that deny one or the other
is on the borderline to true sorrow

        Without vision and without hope
        we get lost in the maze of living
        but lacking reflection and ponder
        we don't see what was, as a strength
        instead as a burden that we carry

As cold rain fall on lifes journey
and oceans of clouds cover the sun
what we in heart hold dear and true
is saving us from the call to end
from the step into the ever darkness

        The always bright mirage of dreams
        a constant clinging the the future
        of joy and glories that will never be
        the cornerstones of our conscience
        but yet this is what we need to go on


Inneboende

Jag har beslutat mig för att ta in en inneboende tror jag. Har frågat Andrea som jag hjälpt på luncher med engelska om hon ville flytta in. Då hon behöver någonstans att bo, just nu bor hon hos en vän som är bortrest.

Hon vill ha någonstans att bo under en tid då hon letar efter en lägenhet själv, så det kändes rätt lagom, det blir uttalat innan att det är under en begränsad tid. Även om det inte skulle vara något exakt datum. Kan jag se om det är något jag vill, eller om det inte är någon höjdare. Det är ju viss skillnad på att vara den som styr och ställer och att det är någon man känner i jämförelse med de som bodde här när jag flyttade in.

Annars i september kanske jag börjar ta mer tag i min tjeckiska igen, har legat på is länge nu. Då kommer jag förhoppningvis börja träffa en person för konversationer på tjeckiska. Dessutom skulle Andrea flytta in och jag ordnar en TV så kanske min tjeckiska kunde bli lite bättre där med.

Helgen

Får titta lite framåt för att glömma lite det som finns bakåt.

Först idag är Monika här nere i Prag så jag skall träffa henne efter jobb och snacka lite, känns bra, och skall bli kul.

På lördag skall jag träffa minst en av av rollspelarna över en öl, förhoppningsvis kan alla komma så vi kan snacka lite om hur och vad vi skall spela. Och efter det så blir det hem till Sarah (Gävles flickvän) på kvällen för ett cocktail party, dock tror jag de kallar det så bara för att blanda drinkar, inget med snygga klänningar eller smokingar att göra.

Och på söndag skall jag på bio med Emelie (fransyskan på jobb).



Vad tänker Tobbe på just nu

Jag vill bara iväg, vill inte vara här, kan inte livet lämna mig ifred...

RSS 2.0