Sofia

Sofia
Ett energiknippe av värre graden, var det verkligen så illa när man var 18 år, men skall inte klaga det har blivit lite roligare på jobb.
Sofia a collegue at work, she is a bundle of energy and I have to struggle to keep up with her conversations when she is jumping from topic to topic.

Trodde jag drömde igen

Trodde först att jag återigen fått en dos ängladamm igen, vaknade runt fyra imorse. Kravlade mig ur sängen för att gå på toa, och efter det så av någon anledning tyckte jag att jag skulle kolla om kylskåpet var igång. Kommer in i köket, och visst lyser dioden utanpå, öppnar upp och där lyser starkt inuti. Jag stänger kylskåpet bara för att en gång till öppna det och se om den lyser, den lyser. Går och lägger mig, nöjd att inte ha det problemet längre, men när jag vaknar så är jag övertygad om att jag måste ha drömt. Så det första jag gör är att springa och kolla en gång till och till min lättnad så är den igång. Nu kan jag handla mjölk igen...

Fortfarande ingen ström

Men åtminstående är skälet inte att jag är en klåpare... den här gången. Furulundaren, en av mina svågrar var och tittade förbi igår och det gick inte att få igång det. Så ett värre problem än förväntat.

Maten har ju gjort sitt, men frysmaten jag fått av mor hann jag äta upp, så den gick inte till spillo. Men ölen borde klara sig, finns alltid ljusglimtar i mörkret.. :)

Blev ett offer för något lömskt, jag borde börja lära mig men än är jag så naiv att jag tror på mina vänner. Dalmasen bad om att få min adress för att skicka ett vykort från deras nästa semester... vad kommer istället ju en bröllopsinbjudan.  Skall hela världen gifta sig eller? Nej, jag är glad för dem, två trevliga prickar som besökt mig i Prag.. bara lite jobbigt att det är den 8:e september, hade ju planerat att vara i Prag då. Får kolla upp vilka möjligheter jag har.

För jag fick ju även en andra bröllopsinbjudan igår, till Sås-Tysken, det bröllopet är en dryg månad tidigare dock, redan i slutet på juli. En mindre cermoni i Åhus på skånska ostkusten.

Borde börja söka jobb aktivt i Prag, får slänga iväg ett par mejl till rekryteringsfirmorna.

Vädret här hemma är inte sådär  tokinspirerande för tillfället.

Pinsamt

Jag har aldrig behövt fixa med proppar förr och behövde hjälp av min bror via telefon igår, och ändå fick jag inte ordning på det. Jag har ingen ström i mitt kök för tillfället, och jag tyckte jag bytade ut alla propparna kopplade till mitt kök till nya.

Jag antar det är efter åskvädret som var natten mellan måndag och tisdag, jag kollade ju inte kylskåpet när jag vaknade i tisdags. Utan först när jag kom hem på kvällen och ville laga lite käk.

Och kontaktpersonen som jag har fått har ännu inte svarat på sin telefon, varken hem eller mobil.

Lagom irriterande om man säger så.

En midsommar till förbi

Geflepågen var här, och det var houndans trevligt. Han har nu sett det mesta av Lunds centrum, delar av köpenhamn och inte minst Åkarp.

Jo det blev midsommarfirande i Åkarp och det får jag säga var väldigt trevligt, även om de hade lite lekar på eftermiddagen. Men det var en dröse trevligt folk och vi höll ändå på från strax innan ett på eftermiddagen till ett par timmar in på nästa dygn. PP och norrlänningen hade cyklar med sig till festen då de tänkte cykla och bada och sedan cykla hem på natten. Jag är glad att jag och Gefle fick skjuts hem av en snäll tjej som heter Petra, underlättade en hel då annars planen hade varit en taxi.

Lördagen sov vi länge för att sedan vara en allmän slappedag, gick på bio och såg Blades of Glory, dum komedi i bästa form. Gott om skratt, men även här i har folk inget biohyfs, hur svårt skall det vara att inte sitta och sparka på stolen framför? Finns det någon bio här i världen för "biosnobbar" som mig? Suck.

Söndagen blev det en utflykt till Köpenhamn, gick en aning vilse men allt tajmades med en vandring tillbaka på Ströget till hovedbangården. Dumpade av Gefle vid Kastrup och fortsatte sedan av hemåt.

Var lite segt att gå upp imorse, kroppen hade redan vant sig vid att sova lite längre...

41 frågor, en personlighet

Tyckte den prickade in rätt bra..


http://www.41q.com/

Your personality type:

Quiet, serious, sensitive and kind. Do not like conflict, and not likely to do things which may generate conflict. Loyal and faithful. Extremely well-developed senses, and aesthetic appreciation for beauty. Not interested in leading or controlling others. Flexible and open-minded. Likely to be original and creative. Enjoy the present moment.


Careers that could fit you includes:

Artists, musicians, composers, designers, child care workers, social workers, counselers, teachers, veterinarians, forest rangers, naturalists, bookkeepers, carpenters, personal service workers, clerical supervisors, secretaries, dental and medical staffers, waiters and waitresses, chefs, nurses, mechanics, physical therapists, x-ray technicians.


Regn regn regn

Så ser prognoserna ut för midsommar.. lagom skoj, hade ju hoppats kunna visa upp ett Lund i strålade sol för Gefle.

Sticker från jobb run klockan 13 idag, skall försöka hinna med ett par saker innan jag hämtar Gefle på Kastrup. Så efter kl ett så lär jag inte vara online förrän måndag igen. Så trevlig midsommar allihopa, må jordgubbarnas smaker förgylla er dag.

Vi kanske skall på en fest i Åkarp, jag hoppas det blir av så vi får gå på någon fest iallafall. Det är inga jag känner utan en kollega till norrlänningen.

Men vi får se vad som händer...

"Små grodorna, små grodorna..."

Fredags natt

Jag somnade tidigt fredagskväll, redan vid 22 hade jag lagt mig och somnat. När jag vaknar en timme senare och tycker mig höra röster. Jag vänder mig om i sängen och tittar ut på balkongen och tycker det ser ut som en kille står där och pratar i sin mobiltelefon, hör också hur det är en mindre fest inne hos grannen. Tänker att det någon som tyckt det roligt att klättra över på min balkong och jag börjar ta mig ur sängen. Han står kvar på balkongen, verkar inte reagera över att jag rört på mig. Tycker han borde sett något, men istället ser det ut som han sätter ner något på bordet. Jag klär på mig och han är fortfarande där, hörs skratt från grannens lägenhet och jag undrar om det inte är så att det sitter någon nere vid utemöblerna nedanför.
Jag får på mig en tröja och killen på balkongen är borta, han måste hoppat ner när jag hade huvudet i en av ärmarna på tröjan.. tar mobiltelefonen och traskar ut mot balkongen. Tycker det är märkligt tyst där ute, öppnar och tar steget ut. Ingen där, ingen vid utemöblerna men hör fortfarande prat innefrån grannen. Till och med så att jag känner med handen på bordet där jag tyckte han satte ner något.
Jag tyckte det var så verkligt, så på riktigt men jag måste fortfarande drömt när jag vaknade till. Det var en av de mest verkliga hallucinationerna jag haft, jag trodde på det hela vägen fram till att jag stod på min balkong.

Det tog ett litet tag innan jag somnade igen efter det.


Zephyr

Sunflowers blossom in the deep abyss of night
a single daisy stand fast on the charcoaled ground
as a beacon whence the maelstroms' ire unfolds
and the first candle ignite the fire in heaven


The pounding rain strike the encumbered earth
drops of acid makes its way through the surface
tears of wax spiral downwards around the body
and the second candle quietly cease to suspire


Mist seep from the bark shrouding falling leaves
once again the unknown is only some few steps away
the wicks' flame flicker from the cold icey gale
and the third candle falters in the gray penumbra


Daylight fill the sky and extinguish the darkness
silence surpass and quench the chaotic cacaphony
past ashes fan out across the shimmering fields
and the forth candle perish by the zephyrs' touch


Lite seg

Torsdagen och fredagen spenderandes i Köpenhamn, iaf arbetsdagarna. Och det var trevligt, jag kunde det mesta redan på utbildningen men fick ett par aha-upplevelser när man fick en större överblick över sambanden.

Vi var sex personer på kursen, fyra svenskar (tre som skall jobba i Helsingborg och en i Malmö), en dansk och en finsk tjej. Och för första gången om man inte räknar hon som utbildade oss så var jag den som var äldst där, den enda som var född på sjuttiotalet... usch.
Men annars var det en väldigt homogen grupp, alla lågmälda (nästan alla, återkommer till det), trevliga, allmänt människor som jag skulle kunna bli vänner med.
En av de som skall jobba i Helsingborg var sommarjobbaren som började i måndags, den andre börjar först i juli, och båda heter Sofia. Båda med släktingar som jobbar inom företaget, men tydligen har företaget en policy att i första hand ta in släkt till de anställda. Tycker det är lite mer ok när det är så tydligt, men det bara förstärker känslan att det är mycket mer vem man känner än vad man vet som är viktigt här i världen.
Sofia som började jobba i måndags är trevlig, men det märks en hel del att hon tog studenten för två veckor sedan. Tusen saker på gång, en mun som pratar konstant, hoppar mellan ämnen så pass att man har svårt att hänga med, lite lätt snobbvarning över vissa saker, men överlag så är hon trevlig. Hon har också släkt på företaget, hennes pappa är VD:n....
Hennes pojkvän bor i Lund, så vi hade följe till Köpenhamn och tillbaka de två dagarna, och det var trevliga resor. Så skall nog gå bra att jobba med henne.

Annars.. inget särskillt, mer än fortfarande är ganska kluven om mitt beslut. Det ser inte så ljust ut med frankrike, men det är ju inte bara därför jag vill tillbaka till Prag.

Hittat ett project som skall förhoppningsvis hålla mig lite upptagen på kvällarna. Och innan det är klart kommer jag ha anlitat Munkas hjälp.. :)

Idag skall jag möta upp med Luffaren och Munka för att spela lite brädspel.

Och nästa vecka dyker Gefle upp, fortfarande inte hört om någon vettig fest att gå till på midsommar.

För övrigt anser jag det är hemskt med personer som inte kan tugga tuggummi med stängd mun, har märkt att det är mest tjejer som har den här ovanan, men även killar/gubbar. Vill inte höra dem smaska...

Nästa gång jag ser Emma så vänder jag hemåt

Emma i det här fallet är den långe lillebroderns fru. Första gången jag träffade henne på perrongen,  vi båda pendlar till Helsingborg, så hade jag lyckats att missat och tagit min biljett till tåget. Istället hade jag ett saldobesked som jag trodde var ett kvitto. Som tur är så märkte jag det först efter jag visat upp det för konduktören, han kollade inte ordentligt utan lät mig sitta kvar. Jag säger ändå tur för hade jag märkt det innan hade jag aldrig vågat bara visa upp saldobeskedet som en biljett.


Så idag träffar jag Emma igen och vi sätter oss ner på våra platser och då kommer jag på att jag glömt mitt reskort hemma, snyggt och prydligt får jag upp en bild i huvudet att det ligger kvar på köksbordet. Jag försöker först gå av tåget, men just när jag trycker och vill att dörren skall öppnas så börjar tåget rulla.
Jaha.. tänker jag och börjar undra vad det hela kommer kosta. Går och sätter mig brevid Emma igen som ger mig ett sympatileende...
Vi har rört oss bit ut på den skånska landsbygden när mitt hopp börjar ta vid; kanske kommer det inte en kontrollant på det här tåget och att vid Landskrona (bevare mig väl) kan jag gå av och köpa en biljett. Strax därefter hör jag kontrollanten och det lilla hopp jag hade försvann med en gång.
Jag plockar fram de pengar jag har på mig och hoppas det är tillräckligt för att köpa en biljett. Kontrollanten kommer fram, kollar de andra tre och totalt ignorerar mig. Mållös funderar jag över vad som just hände, men kan inte säga att jag kände något större behov att påtala att hon missat mig. Och ingen kollar någon mer under resan, inte ens efter Landskronastoppet.

Läxan är: när jag ser Emma på perrongen nästa gång, så får jag snabbt kolla så jag har biljett.

Annars en lugn helg, var ute med Luffaren, PP, Norrlänningen och Dansken i fredags. Inget sent, bara öl käk och en massa skitsnack. Mycket trevligt.
Lördagen än mer lugn, pillade navel, läste bok, tittade tv och försökte överleva värmeböljan.
Söndagen en tur hem till luffaren och tittade på filmen 300, det var tredje gången jag såg den, men den håller för det.

Idag blir det nog inget speciellt, bara en sommarjobbare som började idag. En söt flicka, och en av dem som skall med till Köpenhamn tors-fred för utbildning.


Kluven

VD:n var och pratade med mig i tisdags angående en förlängning. Och vi kom fram till att jag skulle fundera till idag om jag var intresserad.

Känner mig väldigt kluven, men jag bestämde mig för Prag och nu ringde VD:n nyss och frågade vad jag hade kommit fram till. Och hans spontana reaktion var att säga "nej" högt. Och frågade varför och om vi inte kan bara ha en lösning som fortsätter tills jag vill åka... nu skulle jag få en utbilidning i Köpenhamn om en vecka, tors-fred för att kunna göra än mer saker...

Varför kan man inte få både och... både ha kakan och äta den, kaka som är så gott.

Att säga nej är ju inte heller jag har lätt för, vem tycker om att säga nej till en person som uppskattar det man gör och vill att man skall stanna.

I-landsproblem jag vet... men fortfarande ett problem.  :(


Sista glöden

Sista glöden
Solen gått ner och sista glöden...
The last of the fire...

Draken

Eklund
Ny tillfällig grillmeister, draken.
This guy has a big dragon tatooed on his back, it's quite cool He also always have some good stories to tell.

Norrlänningen

Norrlänningen
Norrlänningen på väg att spetsa korven.
This guy is from the far north of Sweden, the people from the north are very strange.

PP

PP
PP
PP a friend of mine.. and a frequent commentator on this blog.

Verktyg

Verktyg
Allt man behöver.. fast potatissalladen hade inte kommit fram än.
Home made potatosallad was on its way...

Titta vi grillar

Titta vi grillar
Den långa lillebrodern tillfällig grillmeister.
A bunch of different kind of sausages was on the menu.

Eld

Eld
Ingen grill här inte...
The ground.. the ground... the ground is on fire.

Landet igen

Landet igen
Inga höghus i sikte...
Nowhere  in the middle of farmingland, where are the big buildings?

Landet

Landet
Igår åkte vi och grillade på landet.
I'm a city boy and yesterday we were not very close to a city...

Kylskåp

Kylskåp
Mitt välfyllda kylskåp.
My well filled refrigiator, be nice I just moved there.

Från balkongen

Från balkongen
Såhär ser det ut nedanför balkongen.
From the balcony, if I only had a grill I could have a nice barbacue.

Hus

Hus
Här jag bor, de två fönstren närmst dörren på höger sida.
The entrence to the house where I have my flat. It is the two windows closest to the door on the doors right side.

Grind

Grind
Grinden in till gården där jag bor.
This is the gate into the place I live now, but don't be fooled it is very central. Just a small oasis in the centre.

Luffaren

Luffaren
Luffaren, åter en jag lärde känna på universitet, vi delade kylskåp i många år. Märkligt nog hade vi mest kylskåpsplats av alla, men ingen klagade.. :)
Luffaren, I shared refrigiator with him for several years when studied at university. Our stadard phrase was; Hmm..  I think we should clean the refrigiator" and then we still didn't clean it until we really needed the space...  :)

Munka

Munka
Träffade jag på universitet, första gången när han smög in på en sexa när han var hitrest från Linköping.
Munka a good friend from university, don't be fooled by the nice "heavenly" light on him. He is evil.

Tårta

Tårta
Sommarfödelsedagstårta, smakade smaskens.
Some soon to be eaten birthday cake, it tasted delicious.

Absaroke

A crescent moon carress a cerise meadow
entwined between breaths
encumbered by the blight
rainsoaked and trackless
deprived to the brink of insanity
savouring the crimson echo of the absaroke
chained - the sojourner remain behind

Ahhh...

Nu har jag ett eget ställe, en bred säng och är allmänt avslappnad. Stället ligger på ett toppenställe, typ mitt mellan station och min bror plus om jag inte minns fel så ligger det ett konditori i närheten. Men inatt när jag skulle somna så hade jag problem med det för det var för tyst... men när jag väl somnat så sov jag som en stock (tänkte först säga som ett litet barn men erfarenhet säger mig att det inte är en bra analogi :).

Skall bara få internet att funka där, hoppas lite att PP är kvar ett tag till, han bör kunna hjälpa mig med en grej iaf.

Firade födelesedag i lördags, en liten men trevlig tillställning och god mat och tårta. På söndagen blev det flytt samt brädspel hemma hos Luffaren, hoppas på mer av det  de närmsta månaderna.

Livet har dessutom ett delikat problem just nu...  i fredags kom chefen förbi och säger att nu har han precis varit och pratat med vd:n, där han rekommenderat mig för en möjlig tills vidare anställning...  samtidigt som jag fått höra att en av de viktigaste personerna från Prag är tillbaka där igen i slutet på augusti...

För övrigt anser jag att danskar är konstiga.

Kramfors

Kramfors
Kramfors, vi började jobba samtidigt på Jysk för en fem-sex år sedan och har efter det upplevt en del konstiga episoder, märkligt nog de flesta under influens av alkohol. Nu skall han bli pappa, inte riktigt vad jag hade räknat med och inte han heller. En underhållande historia om när han fick veta det. Men nu han ser fram mot det, another one bites the dust. :)
A good friend that I met for the first time 5-6 years ago. We have a couple of good anecdotes. Some that I'm glad he aint able to share.. :)

RSS 2.0