Julfesten på jobb

Glömde ju berätta, de har ju hyrt en hel nattklubb till oss, och nu skall det vara ett tema på festen med. Tema beach... Så nu kommer jag inte bara se mina kollegor i partymode... men även i bikinis. 75-80% tjejer på jobb. Själv har man ju inte den bästa strandkroppen, men jag har en plan. Kanske köra lite äldre mode på mina badattiraljer.. Ett tvärrandigt linne eller liknande, har inga bra shorts här nere heller, får se vad jag kan hitta.

Hmmm... kollade på klubbens hemsida från tidigare beachparties, har inte vart så många utklädda. Får kolla av läget innan man gör något drastiskt.. :)

Här är hemsidan http://www.facetoface.cz/ och för er som inte kan lista ut, Fotky betyder bilder... :)

Vitt Prag

Det har snöat lite nästan hela natten och nu på morgonen har det tilltagit, och det är någorlunda stora flingor som faller där ute. Jag gillar inte snö.. det innebär när jag skall ut senare idag så är det kallt säkert vått och halt...

Onsdagen, på jobb så finns det en kille som jobbar för den italienska avdelening och han hjälpte mig och Gävle att få schyssta sittplatser i fotbollsbar till kvällens drabbning. Baren hade varit fullbokad sedan i söndags, men han ringde en av servitriserna. Så då fick vi se Tjeckien - Norge i en riktig tjeckisk fotbollspub, Gyllende Stjärnan heter stället. Vi var där i god tid och letade upp servitrisen som heter Livie och så fick vi våra platser, stället blev verkligen knökfullt, men det ökade bara till stämmningen. Att sedan Tjeckien vann och gick vidare till VM förstörde ju inte heller stämmningen direkt. Efter matchen och ett par öl, går vi upp och skall bara tacka servitrisen för platserna innan vi beger oss så, har min kompis från jobb dykt upp med några andra tjeckiska vänner. De har varit på stadion och tittat.

Slutar med att vi följer med dem och servitrisen som avslutat sitt skift till en klubb som heter "Sud" tror jag.. . som betyder söder, tror jag.. :) Det var iaf ett intressant ställe, först kommer man in i vad som ser ut som en vanlig pub, sedan traskar man ner för trappor och kommer till en liten gång, traskar ner för några trappor till, kommer till ett rum med 4-5 fotbollsspelsbord, går ner för trappor igen, till ett rum med en liten bar i ena hörna, men vi fortsatte en bit till till ett mindre rum med en större bar. Och det var ju inte raka fina trappor, utan lite slingrande med lågt i tak. Kändes ett tag som man var på väg ner till center av jorden...

Stannar där till strax innan tre på natten när jag tar mig med nattbussen hem, en ukrainsk kvinna raggar på mig på busshållplatsen. När jag tänker efter vad som hände när hon  sa hej, så borde jag varit mer misstänksam. För när hon sa hej till mig så tog alla omkring mig ett steg ifrån, men jag som var onykter tyckte det bara var roligt att här pratar någon med mig. Hon gick inte av på samma hållplats (tack) men envisades att hålla handen under resan, och ingen engelska kunde hon heller.

Kanske skall nämna att på torsdag så hade vi ledigt, i minne av sammetsrevolutionen.

Fredag kväll, Gävle har skickat meddelande om jag var på att göra något och eftersom värmen försvunnit igen så känns det som en bra idé. Den här gången tror jag att jag vet varför värmen är borta, man behöver öppna upp ventiler så man kan fylla på med vatten, en ventil är lugn, men den andra.. vill inte öppna fel och stå i en massa vatten upp till knäna. På metron på väg in så går en tjej från den spanska avdelningen på Kristina, saken är den att jag trånat lite efter henne ett tag på jobb, och vi pratar lite på jobb men då är det nästan alltid jobbsnack. Så jublande inombords börjar jag prata med henne, hon är på väg att hämta en vän som kommer till Florence busstation, men hon är tidigt på det, så jag föreslår att hon skall följa med en sväng till vart jag och Gävle skall sitta, ett ställe nära var han bor Ferdinanda, de har väldigt god öl. Och hon följer med, vi får sitta där ett tag själva innan Gävle dyker upp. Hon pratade helt klart mer när det bara var ajg och hon, men så känner hon mig sedan innan. Hur som helst, jag får hennes mobilnummer så nu blir det nog att fråga om bio en dag nästa vecka eller söndag kväll... hmm..

Vi går efter det till Sångaren men är där väldigt kort tid, överfullt med britter på svensexa. Intelligensnivån på brittiska svensexor är nog på ungefär samma nivå som amöbor, inte ett uns till iq. Kan Ryan Air och Sleezy Jet sluta flyga hit billigt från London.

Går en sväng till Nebe, Gävles Dj kompis skall spela ikväll igen. Men det blir en lugn kväll, åker hem med ett av de sista metrotågen. Jag fick ju Kristinas nummer så jag var nöjd. Ohh... när jag kom hem så var det varmt i elementen igen, Libor måste varit här igen när jag inte var här...

Ikväll är det inflyttningsfest hos Gävle och DJ:en.. kan nog bli intressant det med. Träffat de flesta som Gävle bjudit in, och han var duktig, 6 tjejer och 2 killar... bra fördelning. :)

Värme!

Libor är gud, han har redan varit här och fixat, ingen aning vad han gjort, men här är värme i elementen.

Mitt hopp står till Libor

Ok, Libor är mitt hopp till värme i min lägenhet nu. Jag har aldrig träffat den här Libor, men en person som ens funderar över att stoppa mitt lidande är en hyvens påg.

Libor är tydligen vän till familjen som äger lägenheten. Och han har tydligen sagt att han skall ta en koll på min värmeanläggning, och varför den inte får igång elementen. När han kommer dock har jag ingen koll på, han får nycklarna av familjen så han kanske tar sig dit när jag är på jobb en dag. Jag räknar iaf inte med att något händer jättefort, saker i det här landet brukar inte hända jättefort.

Fredagen blev en lång dag, efter jobb fick jag dock snackat med min bror över Skype, första gången vi pratat på över en månad tror jag.

Jag åkte in och såg filmen Bröderna Grimm, med Rachel och två andra killar. I mitt tycke hade jag hellre sett en lite mörkare verison utan en del av tramset. Men när jag sa det till Rachel så blev svaret; Darker! You truly are a swede....  Vi har ett rykte om att vara lite deppiga ute i världen, och mycket har vi tacka Bergman och självmordsstatistik för detta.

Efter filmen åkte jag till Sångaren, var ju ett tag sedan jag var där. Behöver underhålla sina stamställen. Den här kvällen hade franska studenter tagit över baren, eller de kom om grupper på 30-40... De hade något som de kallade en ”pub crawl” där de traskade runt mellan olika puber, de traskade inte långt mellan puberna om man säger så. Men de hade iaf den goda smaken att sjunga en del till sitt drickande, vet inte tycker det bara blir trevligare.. en skada från nationstiden. Runt midnatt dök Gävle upp för vi skulle ju gå vidare till Nebe, men vi stannade en timme till på Sångaren.

Väl på Nebe så träffade vi en svensk tjej, Carolina som pluggar här nere, hon och Gävle hade skickat lite meddelanden till varandra över sina resedagböcker på nätet. Hon hade även besök från några svenska tjejer hemifrån. Så vi intog dansgolvet ganska omgående, Gävles rumskamrat var dj för kvällen. Nebe är verkligen ett ställe för utlänningar, man hör helt klart mest engelska pratas. Men det gör det hela enklare att tala med tjejerna. Lite senare dök Regina upp som jag träffade med Gävle förra gången vi var på Nebe. fransyskan Juliet och italienskan Valentina dök upp ett tag med, men de bangade rätt fort då de var trötta. Efter ett tag så stack Carolinas kompisar för de gillade inte musiken på Nebe, Carolina stannade dock ett tag extra innan hon begav sig efter dem. Carolina som är halvtjeckiska pratade ju bra tjeckiska.. fusk. Kan stolt berätta att jag höll ut ända till slutet på dansgolvet, sista dansen med dj när han satt på sista låten.

Så klockan var drygt 04.30 när Gävle, Regina och jag begav oss iväg. När jag normalt är på Sångaren så brukar bartendern klaga på att jag åker hem tidigt (sista metron), så jag bara kände mig tvungen att gå inom puben på väg mot metron. Det fick rätt mottagande även om han hade stängt och körde ut ocss ganska strax efter vi kommit in.

Lördagen, blev mest bakfylledag. Gjorde itne så mycket, var och handlade lite mat, läste bok, spelade datorspel. Hade planerat åka in och titta på fotbollen mellan Norge och Tjeckien, men följde den på nätet istället.

Söndagen, iväg till brunchen, vi var väl en 10-12 pers som var där, bra stämmning. De normala diskussionerna barer, jobb och allmänt tjeckiskt beteende mönster. Efter brunchen mötte jag upp med Gävle och åkte hem till mig, då han ville låna internet. Blev mest sitta snacka skit medan uppladdade lite bilder på datorn. Han klagade lite på kylan i lägenheten, jag förstod inte varför.

Idag... lugnt, skall försöka laga mer mat hemma än jag gjort såhär långt. Måste hålla i slantarna lite. Har kommit mer och mer räkningar, och vissa förstår jag inte.

Och Monika hon som äger lägenheten jag bor i, kanske planerar komma ner och fira nyår här med en kompis. Typ, 27 dec till 12 januari... med skräckblandad förtjusning som man ser fram mot det. Det positiva, det kommer vara två söta 18 åriga tjejer som bor med mig, det negativa, det kommer vara två söta 18 åriga tjejer som bor med mig. Fast jag kommer ju först tillbaka till Prag den 1:e, 2006.

14.5 grader, inomhus

Fjorton och en halv grad celsius inomhus, är ett par grader för lågt i mitt tycke. Och så undrar de på jobb varför jag är här så tidigt.


Förhistorisk

Igår, Doom var ingen bra film, lite skoj med våld men det var allmänt en dålig film. Nog för man visste det innan, men storyn hade så många hål i sig så att man inte trodde var sant.

Efteråt gick vi och käkade på ett ställe vid Andel som heter Praviek (Pre-Historic översattes det till på engelska). Allt var på tema förhistoria, bland annat hade de hade monterat stora mammut betor som man fick gå under och hela menyn var också i tema. Mycket kött... och först tyckte jag det var lite dyrt, men när man fick den gigantiska portionen som jag inte orkade äta upp, ändrade jag uppfattning.

Ny film på fredag troligtvis, den här gången en flickfilm tror jag det blir.

Ikväll skall jag träna lite tjeckiska med Gävle direkt efter jobb, annars inget planerat.

Har tre datum redan planerade vad jag skall göra.

26 November
Då skall jag gå på en riktig Thanksgiving fest. Julie tillsammans med andra som anordnar den. De skall laga så mycket mat de kan själva, de har beställt saker från USA, vissa tillbehör som de inte kunde hitta här. Så det skall bli kul att se och smaka.

7 December
Då skall det vara en julfest på skandinaviska huset. För både oss skandinaver (för tillfället nere i två, jag och Gävle) och de tjecker som lär sig svenska. Och de är 15 stycken tror jag lärarinnan sa, och att de var väldigt motiverade att lära sig svenska. Och till min och Gävles lycka verkade de flesta både vara unga och av det kvinnliga könet. Skall se om jag kan ladda ner lite svensk julmusik.

9 December
Då är det julfest med företaget, det verkar som de hyrt en hel nattklubb där vi skall få roa oss. Kan bli intressant att se folk i party-mode istället för work-mode. Finns ju en del söta flickor på jobb man kanske får en anledning av att prata med.

Jag vill prata engelska med en irlänsk dialekt

Fredag kväll, efter bion som var lite av en negativ överraskning. Ingen dålig film, men inte vad jag förväntat mig. Och filmen jag såg innan dess var bättre, The assassination of Richard Nixon, Sean Penn är en ruggigt bra skådespelare helt enkelt.

Efter filmen så var jag iväg en kort stund och träffade Shelley, amerikanen och två irlänska tjejer som jag inte kommer ihåg namnen på. Det blev en kort kväll, för sista metron gick ju ganska snart efter.

Lördag, vid klockan 15 mötte jag och Gävle upp med Tanya och Ji-San på Tlusta Koala, är alltid där när jag träffar dem. Det är det enda stället som Tanya hittar till då hon lider av uruselt lokalsinne. Det var en trevlig träff och Ji-San var på riktigt bra humör och pratade på i en konstant takt. Gävle var bakfull, men log ändå. Och Tanya var också pratglad vi satt där ändå i tre timmar.

Efter det begav jag och Gävle iväg för att käka lite och hitta ett internetcafé så vi kunde ta reda på var nästa ställe låg innan vi tog oss dit. Hittade ett mycket trevligt ställe, med billigt käk i ett område där man normalt får betala lite mer. Vi hittade också vart vi skulle, det var ett område jag inte varit så mycket i innan, Dejvice. Men det var enkelt att hitta dit.

Väl där var vi i svensk anda alldeles för tidigt. Men det var ganska milt på kvällen, och alla som gick mot oss gissade vi om det var dem vi skulle träffa eller inte. Till slut kom de två som organiserat det, och efter ett tag ännu fler.

Var jag och Gävle och en dröse flickor, och många av dem söta. Deborah (irlänska),  Paulina (skottska), Gemma (engelska), Michaela (nordirlänska) Katka (tjeckiska) och Victoria (amerikanska). Ett par studentskor och resten lärarinnor, finns ingen brist av vardera i Prag. Deborah gift och barn, bjöd halvt om halvt in oss på nästa irlänska kväll vilket de har då och då tydligen. Irlänsk musik och glada irländare lät som en bra idé. Från början pratade alla om att gå ut efteråt, men det avtog efterhand. Och när det tills slut visade sig att ingen ville gå ut, så fick jag skynda mig för att hinna med sista metron. Jag och Gävle tog en spårvagn till Namesti Republiky och så sprang jag ner... och visst hann jag med sista tåget. Men...

När tåget åker förbi Narodni Trida så säger rösten ur högtalarna att det här tåget kommer stanna i Smichovske Nadrazni, det är 7 metrostationer före hem. Jag frågar två killar om det kommer ett nytt tåg efter detta, svarat är ett tveksamt ”ja, det tror vi”. Jag sätter mig ner igen, och när tåget kommer till Andel så frågar en kille mig, vart var det jag skulle, han säger häng på här. Så det tycker jag låter vettigt just då, vet ju att nattbussen går från Andel. Och nära nog alla andra går av här med så. Visar sig att killen är fysiker som jobbar på ett av universiteten (snälla människor från studentvärlden finns överallt), och han skulle åt samma håll. Så vi käkar lite nattamat, och sedan åker jag nattbussen för första gången. Den är fylld till max i början med onyktra ungdomar, men de är inte otrevliga, mest glada och kiviga. Någon målade dit en mustasch på en tjej som hade somnat, det var nog det elakaste som hände. Min vän gick av ganska tidigt, och jag skulle åka till sista hållplatsen, och sakta men säkert avfolkades bussen. Tog ungefär en halvtimme till sista hållplatsen, och den hållplatsen vär närmre än metrostationen. Nej, jag kan nog tänka mig nattbussen fler gånger, skall idag kolla upp hur ofta den går.

Söndag, vilodag, laga egen mat, läsa bok, spela datorspel, och bara njöt.

Måndag, tillbaka på jobb för en ny vecka. Inget särskillt hände på jobb, min chef frågade inte mig om lunch, och har inte gjort det idag heller. Strax innan 9 på kvällen, så ringer min telefon. Jag är mest van att få meddelanden, vi ringer inte så mycket till varandra. Men min telefon ringde, och jag svarade, det var Ji-San. Och hon var väldigt upprörd hennes pojkvän i Thailand verkade ha gjort slut med henne och nu var hon väldigt ledsen och arg. Slutade med att jag tröstade henne en timme över telefon.

Tisdag, efter jobb idag skall jag se film med Rachel, Doom. Faktiskt hon som har varit mest på om att gå och se den. Men vi har gjort en deal, vi båda skall se filmer om den andre vill, så det kommer bli en del flickfilmer för min del känns det som. Ikväll finns det en risk att en av mina armar kommer ha blåmärken, vilken är beroende på vilken sida Rachel sitter. För om det blir spännande eller skrämmande så har hon en tendens att hålla i armen.

Men dagarna har gått i ett irlänskt tecken, torsdag, irländare på matchen, fredag irlänskor efter filmen, lördag irlänskor på träffen. Jag vill prata engelska med en irlänsk eller skottsk dialekt... hur mysigt som helst.  

Då blir det sent ikväll med...

Rachel skickade precis ett meddelande om jag ville följa med att äta/dricka något efter bion med en bunte andra människor. Och jag sa ju ja, självklart. De andra är Shelley and en amerikanare båda jag träffat innan, och det irlänska gänget. Ingen aning vem de irlänska är men det märker jag väl.

Min lunch med min chef.. suck, riktigt sorgligt. Hon såg lunchen med mig nu som hennes avskedslunch från jobbet. Och då har hon jobbat med ett par av de andra på avdelningen i nästan två år...  trist att det är så.

Lunch igen med chefen

Jag har tackat nej så många gånger, för hon är så tråkig att luncha med. Men igår när jag var trött så kunde jag inte komma på någon ursäkt. Så nu skall jag äta lunch med henne idag. Varför fortsätter hon fråga, nästan varje dag frågor hon. Urgh... nu blir det att prata jobb på lunchen, tråkigt. Men snart så slipper jag, hon slutar den 14:e november. Så förhoppningsvis blir det här den sista lunchen.

Gårdagen var nog en av de sämsta ur drickande och ätande synpunkt i mitt liv och jag har haft ett par dåliga. Vilket resulterade i att lagom till andra halvlek på matchen så fick jag huvudvärk, det tog bort en del av det roliga att vara där. Det var ett helt gäng av britter och ett par irländare som hade säsongsbiljetter. Och vi några som var inbjudna hade platser precis bakom dem. Väldigt bra platser får jag säga, precis vid mittlinjen och högt upp så man hade överblick. Men jag har nog aldrig hört så många svordomar eller sett så många obscena gester som när jag satt med dem. Helt otroligt... men ganska underhållande.

Slavia Prag vann matchen med 4-2 och det var spännande rakt genom, och en underhållande match. Dock inte mer än allsvensk klass.

Så efteråt blev det ett par segeröl, sedan begav jag mig hem. Men var inte hemma förrän midnatt ändå.

Ikväll så är det bara bio med Rachel så det är lugnt, tror inte det blir mer. Tror att Broken Flowers är en bra film.


När skall man vila

Igår skulle jag plugga lite tjeckiska med Gävle, och det gjorde vi med. Sedan så gick vi och tittade på fotboll på en pub.  Med Gävles amerikanska DJ-kompis. Och snart satte det sig även ett par tjeckiska killar vid vårt bord. Vi tittade på matchen mellan Arsenal och Sparta Prag, så folket i lokalen hejade självklart på tjeckerna. Jag ställde mig någorlunda neutral men Gävle är ett inbitet Arsenalfan. Men det var inga problem även om han jublade en del när Arsenal vann med 3-0. 

Tjeckerna vid vårt bord var trevliga, studenter på en högskola här i Prag. Men resultatet av att de var trevliga blev ju mer öl och att jag stannade längre än jag tänkt. Så var hemma sent igår, men med en inbjudan att i januari åka upp till deras hemby i norra tjeckien och åka skidor. Får se, mest troligt att det var fyllesnack, men man vet ju aldrig, man skall ju inte säga nej direkt iaf. De snackade också om att bjuda in på någon studentfest, det kändes mer troligt.. :)

Ikväll är det åter fotboll som gäller, jag skall gå och se på matchen mellan Slavia Prag och CSKA Sofia lajv. Inte några av mina favorit lag, men kanske ändå blir en bra match. Min första UEFA-cup match jag kommer se på plats. Efter matchen så vet jag inte om jag skall till festen, eller om jag skall till Nebe (klubben), beror lite på vart Gävle är. Men det finns en stor risk att det blir sent ikväll med.

Imorgon, är det biodags med Rachel igen, vi skall se filmen Broken Flowers. Tror inte vi gör något efter filmen, men det är ju fredag så man vet inte.

På lördag, ok, nu kommer man till hur litet utlännningssamhället är här nere. Gävle postade en tråd på forumet på www.expats.cz att han ville träffa folk under dagarna. Och en av de som tar kontakt med honom är sydkoreanskan Ji-san som jag träffat här förut. Och de kommer fram till att båda känner mig, så nu skall jag träffa Gävle, Ji-san och Tanya (senast jag träffade henne kan man läsa om den 10 september) på lördag eftermiddag.  Men inte nog med det, på kvällen skall nog jag och Gävle ta oss iväg och träffa två andra tjejer som vi inte träffat förut. Hur det hela skall fungera på lördagen har jag ingen aning.

Söndag, då är det bara brunch, sedan antar jag att jag sover bort resten av dagen.

Lunch eller inte lunch

Jag borde käka lunch, helst eftersom jag skall träffa Gävle nästan direkt efter jobb för att plugga lite tjeckiska. Jaha, då övertygade jag mig själv genom att skriva det här. Får se om jag kan dra med någon att luncha.

Annars det verkar som jag verkligen kommer få en inneboende till våren, hon som äger lägenheten. Dottern till min kollega därhemma i Sverige. Hon sa det för ett antal månader sedan men då vet man ju inte hur allvarligt det är. Men hon verkar övertygad. Så det kommer bli ett intressant äventyr det med känns det som.

Då skall vi se

Vad hänt, inte så fasligt mycket... lägenheten är fortfarande ganska kylig tror det blev lite varmare ett tag men det var mest för det blev varmare utanför. Skall bli intressant att se hur det blir när den riktiga vintern kommer, hit har den inte kommit än.

Varit och sett ett par filmer med Rachel.

Varit ute lite och festat med Gävle, var på en fest förra torsdagen efter lektionen i tjeckiska, eller på en klubb. Klubb Nebe (Himmeln), där Gävle känner dj:en, eller en av dj:arna. Så träffade vi ett gäng tjejer där, utländskor, österrikiska, italienska, fransyska och två amerikanskor. Vissa var i Prag tillfälligt andra skall stanna längre. Talade en del med fransyskan, helt klart den vackraste av dem, och hon verkade smart med.. men alldeles för långt utanför min liga. Men det var ändå ganska behagligt att dansa med dem.

Fransyskan och italienskan har en inflyttningsfest på torsdag, men tror inte jag kan gå. Skall nog gå och se en Uefamatch i fotboll på torsdag, killen som håller på att fixa biljetterna sa att det var Slavia Prag mot Monaco.. men jag kollade idag och det är Slavia Prag mot CSKA Sofia, inte alls lika intressant match. Får se vad som händer.

Annars har jag tagit det lugnt, mest varit brunch, bio, hängt med Gävle..  


Böcker jag läst här...

De här böckerna har jag läst sedan jag kom till Prag.

Something Wicked this way Comes, Ray Bradbury
Black Boy, Richard Wright
The Watch Below, James White
Baudolino, Umberto Eco
Without Fail, Lee Child
The Great Train Robbery, Michael Crichton
The Andromeda Strain, Michael Crichton
The Lost Continent, Bill Bryson
Dollar, Lee Child
Billy Budd and Other Tales, Herman Melville
Running from Safety, Richard Bach
Lost City, Clive Cussler
The Necklace and Other Short Stories, Guy de Maupassant
The Rule of Four, Ian Caldwell & Dustin Thomason
Railway Man, Eric Lomax
In the Belly of the Beast, Jack Henry Abbott
Kitchen Confidential, Anthony Bourdain
HP and the half-blood Prince, J.K. Rowling
Googlewhack Adventure, Dave Gorman

Av varierande kvalité, skall återkomma med alla filmer jag sett, lite svårare att komma ihåg tror jag…