Lång dag...

Fast det är inte så farligt, klart den behagligaste siste av månaden sedan jag började jobba för Monster. Eftersom Essex en av mina kollegor slutar idag så passade vi t.o.m. på att ta en två-timmars-lunch, vilket bara fungerar om chefen är där med. Och ikväll skall vi till ett ställe som heter Zlute Lazne, ett område tänkt att ge lite beachkänsla med lite barer. Försökte övertyga chefen om att vi skulle ha ledigt imorgon men hon höll inte riktigt med.

Var på bio igår med Hela, var en usel tjeckisk film som heter Bathory. Deras dyraste produktion någonsin... kostymdrama, så vissa likheter med Arn, bara en skillnad Arn var mycket bättre. Det var en så dålig film att Hela ville att jag skulle framhålla att den var mer en slovakisk film än en tjeckisk då regissören är från Slovakien.  :)

Hela sov över för första gången hemma hos mig, och tror nog det blir fler gånger. Skrämdes inte iväg och lämnade kvar lite saker för framtida besök. Så... jag antar att jag numera har en såndärainga flickvän.  :)

Strålande väder

Har varit strålande väder i Prag under helgen. Kanske lite för varmt för en svensk... som alltid måste ha någon synpunkt på vädret. Spenderade helgen hemma hos Hela, ingen av hennes rumskamrater var där, så det vart en trevlig helg hemma för oss två. Lagade mat, gick lite promenander eller bara allmänt slappande.  Jag försökte skriva lite på sången medans hon använde mig som tidningstöd när hon låg och läste bredvid.
Numera bor en t-shirt och ett par shorts hemma hos henne med, och det känns bara bra.

Nu hoppas jag innerligt på lite rollspel idag eller imorgon... alldeles för långt uppehåll som det är nu.

Det är den siste på trosdag, vilket innebär lång arbetsdag...  :(

Snart helg

Fredag igen... veckan gick lättare och snabbare än jag förväntat mig. Smällen från Tyskland dröjer, fortfarade en del problem att skicka ut fakturorna tydligen. Så innan kunderna får fakturan kan de knappast ha synpunkter på dem och vilja ha nya.

Hemma hos fransosen igår, var ett trevligt gäng där jag innan kände i princip alla och Hela ingen. De flesta kollegor från mitt jobb. Men en annan kille från fransosens gamla jobb, också en fransos, kallar honom hästsvansen. Jag har träffat honom ett par gånger tidigare, dök upp med en ny flickvän vilket det visade sig hade studerat fem år med Hela och tillochmed bott på samma korridor some henne. Nu med Nina och den här tjejen så känns det som Tjeckien är väldigt litet. Skall även sägas att de studerade i Pilzen och ingen av dem planerade att flytta till Prag, ändå möts de där hemma hos en fransos.  :)

Foie gras var... vilket jag inte orkat kolla upp tidigare, ankleverpastej. Smakade helt ok, lite som helt vanlig svensk leverspastej. De olika vinerna var väldigt goda, tre sorters rött vin blev testat, och osten smakade bättre än jag befarat. Hela och jag var smarta och dök upp tidigt så vi fick den lilla soffan, vilket kanske gjorde oss lite osociala emellanåt. Helst jag som är van att följa alla diskussioner och slänga in ett ord då och då fann mig ofta att jag hade ingen aning vad de andra pratade om.

Jag gillar dock inte helt att jag måste åka metro till jobb igen, blivit bortskämd med att bo så nära. När jag åker från Hela måste jag byta metro vid Muzeum. Hennes jobb är vid Muzuem med, så det är praktiskt på det sättet att vi båda går av där.. bara jag som måste åka vidare.

Musik

En av de nya på jobb producerar lite musik och gör även musik själv fick igår reda på att jag skriver dikter. Så han kom över och undrade om jag kunde skriva en låt till honom. Mina musikkunskaper är begränsande men skriva kan jag, och han sa skriv så kan han ändra så det passar in med musiken. Jag har lekt med tanken förut att skriva låttexter, så nu får jag iaf testa hur det går.

Ikväll som jag tidigare berättat om blir det besök hos fransosen, 12 pers. Illaluktande ost är väl inte min grej, men med gott vin till kan även jag få ner ett par bitar.  :)
Ser fram också emot känslan att komma dit med Hela som ett par.

Ny vecka

Det har än så länge inte blivit så mycket mer arbete på jobb från Tyskland, men eftersom jag jobbar med krediter så kommer vår del komma lite senare när kunderna lägger märke till misstagen på fakturorna.

Helgen i Rakovnik var helt ok, mötte upp med Hela och hennes mor vid Zlicin runt klockan tre på lördagseftermiddagen, de hade varit i IKEA och varit och shoppat. Så var praktiska nog att sätta upp mötet efter det.  :)
Också något som gjorde mig mindre nervös och tog bort en del av obekvämhetskänslan var meddelandet från Hela: ta med dig shorts så du kan slappna av hemma. Istället för ta på dig skjortan och glöm inte stryka den innan.

Väl där så gick vi först och lämnade väskor hemma hos dem och sedan fick jag en liten guidad tour av Hela. Tyckte Louny kanske hade lite mer att se, också floden i Louny gjorde det riktigt vackert. Rakovnik ligger istället bredvid en av inre böhmens största skogar och en del av resan dit gick genom skogen.  Efter den lilla guidade touren gick vi hem där vi fick en trevlig middag, Hela hade lite att skriva så jag satt och läste Golem soffan med henne lutande bekvämt på mig när hon skrev sin artikel. En mysig kväll helt enkelt.

Nästa dag lämnade vi ganska tidigt på eftermiddagen, vi träffade Valonen och hans flickvän Nina. De både var på min födelsedags fest, och Nina har det ju slumpat sig jobbar som sommarvikare tillsammans med Hela. Valonen och jag gick och satt oss på en restaurang och filosoferade medans de gick på bio, vi kände helt enkelt inte för att se på Sex and the City.  Nina och  Valonen skall gifta sig i slutet på augusti, och jag är inbjuden till bröllopet som även dettta skall vara i ett slott utanför Prag. Hela som har en talang för att hitta presenter har börjat luska på något som vi kan ge, glad att hon gör detta eftersom jag är usel på hitta på kreativa presentidéer...

Igår var jag ute en sväng efter jobb med Jitka, och sedan åkte hem och hade en lugn hemmakväll. Idag är planen att möta upp med Hela. Hon lär ut engelska på privatlektioner efter hennes jobb, så vi skall träffas när hon är klar med dem.

Min kollega fransosen på jobb är tilbaka efter ett besök hemma i Bordeaux, så på torsdag bjöd han in lite kollegor til att ha en vin, foie gras och ostätar kväll. Det kommer bli första gången jag och Hela gör något officiellt med andra... söndagskvällen räknas inte riktigt...  :)

Missat

Vet inte om jag missat att berätta att datorn funkar fin fint igen. Vilket är ruskigt skönt då den betyder en hel del för mitt sociala liv.

Skall till en ännu mindre stad än Louny idag, jag skall till Rakovnik. Det är Helas hemstad och jag skall dit och hälsa på, stannar där tills imorgon. Verkar som det finns lite mer att titta på där än i Louny plus att jag får en trevlig guide. Lite nervöst att vi skall bo hemma hos hennes mor dock, men det skall nog gå bra.

Mår bra

Relativt lugnt på jobb, dock den 21:e kommer det vi expandera med tre nya länder varav ett är Tyskland. Tyskland är ruggigt stort och vi förutser att det kommer komma en massa extra jobb... vi får se hur pass bra vi kommer vara förberedda.

Köpte ett datorspel i förrgår... missade att på boxen stod det att hela spelet komplett hade gjorts om med på tjeckiska. Lyckligtvis hittade jag på nätet en fil som jag kunde uppdatera det skriftliga språket. Det gjorde så jag kan spela utan problem, bara så att att videosekvenserna är på tjeckiska, textat på engelska undertill. Vilket kan innebära att jag kommer lära mig en märklig tjeckisk vokabulär.  :)

Det fortskrider med Hela, jag trivs bra med henne. Känner inte lika intesivt för henne som jag gjorde för Elena... men hon är trevlig, söt och smart. Var hemma hos henne igår, hon bjöd in mig på middag och hade hittat en norsk film som vi tittade på. En trevlig kväll och kommer helt klart träffa henne mer...

Hemma igen

Min experiment helg i Louny är till ända. Det gick ungefär som förväntat, kul i början långtråkigt i slutet. Men lite har jag mig själv att skylla, om jag inte hade druckit så mycket första kvällen så hade jag inte mått så illa nästa dag. Försökte med alla knep jag kan för att det skulle bli bättre men det hjälpte föga.

Hotellet jag bodde på var helt ok, rummet var inget speciellt, men servicen och inte minst deras fantastiska terrass. Nedan för flöt floden sedan var det fält tills i bakgrund fanns bergen. Och för en kille som växt upp i Lund med varken vattendrag (Höje å räknas inte) eller berg, så känns det majestätiskt att titta på.

Staden var som vilken liten stad som helst, en kyrka, en stadsmur och ett torg där folk körde med sina lite hemma-hottade bilar. Det var också på en bar vid just det torget som blev mitt mål kvällen, Deja Vu, nä första kvällen kändes inte som jag varit där tidigare. Jag parkerade mig på en barstol och lämnade den bara när jag verkligen behövde. Ganska snart fann jag respekt från barpersonalen, jag skötte mig, hade tålamod när jag ville ha en ny öl och så var jag ju lite överklädd, bara jag som hade en skjorta på mig där. Hursomhelst, den här respekten gjorde så att jag fick öl serverad snabbast på stället så fort mitt glas var tomt, så uppstod en kort ögonkontakt och en liten nickning så hade jag en ny öl framför mig.
Det var haltande konversationer med folket omkring mig, dels så tror jag inte vi hade så mycket gemensamt, samt de språkliga förbristningen gjorde det ännu värre. Och så var det tills den lokala engelskläraren hittade mig, plötsligt blev allt mycket mer enkelt. Hon blev översättaren som fyllde i luckorna med barfolket. Ett par timmar efter midnatt så staplade jag hemåt till mitt hotel efter en trevlig kväll.

Nästa dag var det regn och rusk, som tur hade jag mina böcker och mina pennor. Jag är väldigt glad att vara hemma igen, till en dator som funkar. Fixade så en vän till en vän kollade över den när jag var borta över helgen.

Torsdagskväll blev utång med Hela, det blev aldrig någon film, blir säkert den här veckan istället. Men saker och ting går framåt. Vi får se men det känns inte alls omöjligt att det blir något mer.

Erm...

Tydligen är jag inte så bra på att förutsäga saker... jag träffade Hela redan igår och skall träffa henne igen på torsdag när vi skall gå på bio med en av hennes väninnor. Vi skall se filmen Bathory. Belv inget rollspel igår för spelleadaren inte mådde så bra... så Hela frågade om jag ville fika med henne och hennes väninna. Tänkte att nu blir det inspektion och väninnan skall dela ut hennes dom över mig, men när jag kom till caféet så hade hennes väninna precis lämnat. Så slapp den delen av mötet, det blev ett trevligt möte och som sagt ses igen på torsdag.

Min dator har nu dött... första återupplivingsförsöket sker idag.  Efter jag varit och simmat, försöker numera gå och simma en gång och veckan.

Måndag igen

Men lyckligtvis är det bara en fyradagars vecka, har tagit fredag ledigt och även nästa måndag. På fredag skall jag ju testa mitt lilla experiment och spendera en helg i en mindre tjeckisk stad. Jag der fram emot det, se hur det blir.

Min dator håller på att dö... ingen nyhet där det verkar den alltid göra. Jag förstår inte, jag håller inte på att installera en massa skit, försöker inte mixtra med överklockning eller något annat och ändå går den och dör hela tiden. Nu verkar det som en av hårddiskarna håller på att dö. Och det är lite helvjobbigt, vill inte tänka på hur mycket information jag kommer bli av med om den försvinner... och jag har inte tillräckligt med minne att spara det någon annastans.... suck.

Dejten med Hela i fredags gick väl inte tokbra, får se om det blir fler eller inte.

Ikväll ska jag spela rollspel, så det skall bli trevligt.

Såg Hancock i helgen, det var ingen höjdare i mitt tycke. Endast två "T" på min betygsskala.

Känns som...

... en löjligt lång vecka.

Skälet är helt klart att måndags och tisdags var de jobbigaste jobbdagarna under de senaste 30 dagarna. Alltid den siste i månaden och den förste är de dagar vi har som mest jobb.

Ikväll... lyssnar på MFF spela fotboll, än så länge går det inte sådär jättebra, hoppas verkligen de tar sig samman snart. Kanske går på bio efter matchen, men det är tveksamt, värmen håller på att ta musten ur mig. Om jag går på bio så blir det och se filmen Hancock.

Imorgon är det fredag, äntligen helgen runt hörnet. Och de två följande veckorna är bara fyradagars veckor eftersom jag tagit två dagar ledigt. Imorgon skall jag även gå ut och äta med Hela efter jobb.

Läskig

Filmen var läskig, och inget lyckligt slut heller. Ingen skräckfilm, mer en psykologisk skräckis som sakta bryter ner dig och huvudrollsinnehavaren. En föga sympatisk herre, som med sin stämma konstant upptar plats i filmen. Jag rekommenderar till en höstdag uppkurad i någon soffa, men inte ensam.  :)

Idag som sagt en fika efter jobb med Jitka. Kommer säkert bli trevligt som alltid.

Long time no see

OK... dags att vakna igen. Väldigt lång bakfylla efter min födelsedagsfest.

Sommaren har kommit till Prag, varmt och skönt blandat med fantastiska åskväder som ekar mellan kvarteren. Och under EM besöktes en beergarden för att se Sveriges misslyckande. Var lätt irriterande med de vrålande spanjorerna precis bakom oss efter att Spanien gjort mål i den 92:a minuten...

Mitt liv här ner är ganska händelselöst för tillfället, eller är det bara jag som inte tycker det så fascinerande med vardagskulturen längre. Jag trivs på jobb, har roliga kollegor, och det gör jobbet helt ok även om det kanske är det mest kreativa här i världen. Men jag behöver använda huvudet lite... :)

Jag bor med min kollega "The Mick", och ett äldre amerikanskt par, det har blivit mycket bättre ordning i köket efter amerikanarna kommit till lägenheten. Men måste säga att de pratar för mycket... och jag vill ju inte vara otrevlig och avbryta dem heller men många gånger är jag på väg någonstans när de börjar med sina anekdoter...

Flickor är ett kapitel för sig... men Elena som många träffade när de var på födelsedagsbesök är helt ur bilden.

Har haft två dejter med en tjej som heter Hela, får se vad som blir av det. Hon jobbar som jornalist/researcher för en tjeckisk tidning som skriver på engelska; The Prague Post. Och det var lite kul att igår fick Hela en ny kollega en vikarie för sommaren. En tjej som heter Nina. Och det visar sig vara en Nina jag känner, Nina är förlovad med en svensk som jag känner och också jobbar på Monster. Så Prag är litet eller så känner jag för mycket folk.  :)

Ikväll blir det bio, skall se en tjeckisk klassiker "The cremator"

Imorgon är det mitt månatliga möte med Jitka som jag jobbade med förr. Vi brukar möta upp och prata en gång i månaden för att uppdatera oss vad som händer.

Sedan har jag än så länge inget mer planerat den här veckan.

Den 11:e till den 13:e juli så skall jag utföra ett litet experiment. Jag skall åka till en mindre tjeckisk stad själv, bara ha med mig böcker, papper och pennor. Bara för att bryta mönstret lite, för att se hur pass mycket tjeckiska jag kan och se hur pass uttråkad jag kan bli på en helg. Vinsten föll på staden Louny, endast en timmes färd från Prag, vill inte utmana ödet för mycket. Louny har inte så mycket värt att titta på och det som är värt att kolla på ligger ett stenkast från hotellet jag har bokat. Jag ser fram emot det här lilla äventyret.

Skall försöka skriva mer här igen... jo, jag vet att jag sagt det förut, men jag hoppas jag kommer göra det.







RSS 2.0