Skrämma små barn

I förrgår och igår så firade de Mikulas här i Tjeckien. Jag är inte riktigt på det klara vilken dag det egentligen är eller om det är båda. För i måndags så var folk utklädda men det var Mikulas namnsdag igår, och vi fick choklad på jobb båda dagarna.

Mikulas är såklart S:t Nikolas. Men här kommer det intressant, de som var utklädda i måndags gick i grupper om tre. En var S:t Nikolas, en var en ängel och en var en djävul, och tydligen gick de omkring och hörde med barn om de varit snälla eller inte och gav dem godis. Men den stora grejen var tydligen att skrämma barnen, aldrig sett eller hört så många gråtande barn. Och alla tyckte det var helt normalt, så tydligen en dag om året i Tjeckien så skall man skrämma barn. Min respekt för landet bara växer.

De har förresten julkalendrar här nere med, ingen julkalender på teven, men alla har kalendrar hemma.


Kommentarer
Postat av: T2

Ettt land där man ska skrämma barnen ett par dagar per är låter som ett sympatiskt land. De enda nackdelen är att det är jobbigt att lyssna på barnaskrik.

När kommer du hem över jul??
Hör gärna av dig

2005-12-09 @ 11:54:12
Postat av: Sara

Det är som när man låtsas ta näsan från småbarn. Innan de fattar att det är en lek så blir de jätteledsna och gråter för att man har tagit deras näsa. Ganska roligt på ett gulligt sätt.

2005-12-09 @ 13:02:16
URL: http://soderstjerna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0