Veckorapport

Lördag 9 juli

På kvällen spelade bandet Blue Valentines på Tulip Café, bandet spelar Tom Waits covers och har en tjej som sångerska, hennes röst är lägre än Tom Waits när hon pratar normalt. Kan bara säga att det låter jävligt coolt. Dock är lokalen pissdålig, liten trång och rökig som bara den. Att den stackars bartendern fick slut på glas 5 minuter in på spelningen imponerade ju inte heller.

-----------------------------------------

Söndag 10 juli

Skulle träffa Katarzyna och titta på östeuropeisk tecknad film som hon hade sett när hon var liten, dock lyckas vi ju gå om varandra någonstans. Och när jag åker på spårvagnen på väg tillbaka hem så börjar det regna något makalöst, det bara öser ner, stora droppar. Jag skall precis öppna dörren till spårvagnen för att rusa ut i regnet till tunnelbanestationen. Så när jag öppnar dörren så möter jag australiensaren på väg in i spårvagnen i samma öppning som jag var på väg ut, världen är liten ibland. Så vi slår följe och tar oss till Lokalblok i ovädret, helt genomblöta kommer vi dit när klockan är 16.30, och ser att de inte öppnar förrän kl 17… suck, vi sätter oss på trappen och försöker undvika regnet. Då öppnas dörren bakom oss och en av servitriserna undrar om vi vill komma in, det lönar sig att vara stammis ibland.

--------------------------------------

Måndag 11 juli

Kommer till jobb och tror jag skall jobba som vanligt, men nä. Jag skall upp en våning, ta med min dator och infinna mig för tre veckors träning, för ett nytt program jag nog knappt aldrig kommer jobba med. Sådär lagom inspirerande. Men positiva är att det blir ju i princip samma människor som jag har haft alla andra träningar med, och de gillar jag. Sitter bredvid killen från Guatemala och Katarzyna ett steg bort. Jag har vett att placera mig längst fram med tanke på att min syn inte är helt hundra. De är två som skall vara våra lärarinnor under dessa tre veckorna, Marcela medelålders som när det kommer till mig att presentera mig säger att hon vet vem jag är, jag har inget minne att jag träffat henne innan. Så jag blev en aning paff, den andra är en slovakisk tjej nog ett par år yngre än mig, Sona (uttalas Sonja). Jag har lite lättare att hålla mig fokuserad när Sona pratar, vet inte om det bara är för jag tycker hon är lite söt.

--------------------------------

Tisdag 12 juli

Får en mycket mycket trevlig överraskning på morgonen, en av de tjeckiska tjejerna på den franska avdelningen, Vera, som jag pratat med ett par gånger har kommit över lite salta sillar, godiset då alltså, som hon ger till mig. Hennes pojkvän hade varit en vända i tyskland då hon bett honom köpa salt godis, toksnällt ju. Och dessutom sa hon att hon skulle hem till sina hemtrakter den här helgen, och kunde kanske skaffa mer. Mumma. Lite senare på morgonen så får jag ett mejl från en annan tjej som sitter längst ut på kanten på vår rad längst fram. Edita, hon sitter bredvid Katarzyna, och i mejlet står, ”Jag har hört du jobbat på Jysk, vill du följa med som expert under lunchtimmen”, trodde ju aldrig att Jysk skulle komma till nytta. Var i all fall en trevlig lunchtimme, hon pratade på och jag gjorde det jag är bra på, lyssna och sticka in med en fråga då och då.

--------------------------------

Onsdag 13 juli

Fortsatt som vanligt med utbildning på jobb, och det är helt otroligt vad jag har lätt för saker ibland, det bara liksom fastnar efter jag sett det göras en gång, men sedan blir jag så lat, och jag gillar inte när jag får motgångar. Jag måste börja lära mig att göra det ordentligt från början även om det är lätt.

Får ett mejl under dagen från australiensaren att det går en svensk film på bio kl 18, Ett hål i mitt hjärta av Modysson, såg inte den i Sverige men vet vad det är för film. Men jag säger att jag hänger på för vill ju se australiensarens min när han ser filmen. Filmen går på biografen Aero vilket är en bra bit iväg, så jag får rusa för att hinna med ett metrotåg, och sedan rusa för att hinna med en spårvagn. Sedan kan jag pusta ut, lite skoj dock är att under samma spårvagnsresa kollas jag två gånger av kontrollanter. När den förste kontrollanten går av så går det på en ny kontrollant vid nästa stopp, lite underhållande.

När jag kommer till filmen 5 minuter innan den börjar så finns där ingen australiensare, trodde han kanske inte trodde jag skulle komma och gick in och satt sig. Så jag löser biljett och går in. Nä, ingen australiensare här inne heller, och det här är inte en film man vill sitta själv att titta på, folk kommer ju tro att man är ett freak. Fem minuter in i filmen så ser jag australiensaren komma in, och jag bryr mig inte att jag stör folk när jag halvt om halvt skriker och vevar var jag är. Lättad, jag är inget freak.

------------------------

Torsdag 14 juli

Ny vanlig dag på träning inget speciellt, och fortfarande mer koncentrerad när Sona står där framme och pratar. Jag hittade för ett par veckor sedan en länk från företaget där vi jobbar som sade att det var ok att ha ms messenger på jobbet om man använde deras variant. Så den här dagen installerade jag msm på sex personers datorer efter de sett att jag hade det.

På kvällen såg jag Sin City, en vecka innan premiären här nere, på en mindre biograf, som fått alla filmer från en filmfestival som var i staden Karlovy Vary. Riktigt kul att berätta för mina inneboende att jag skulle se den, han hade tydligen en kompis som dagen innan kollat när den hade premiär.

Efter filmen på spårvagnen mot Lokalblok med auststraliensaren och Julie (amerikanska som var den som startade brunch ätandet på söndagar) så har jag bara ett stort leende, jag säger inte mycket men jag bara älskade filmen. Det närmsta jag någonsin sett ett serietidning på film. Jag kommer att gå och titta på den en gång till, med Katarzyna den 27:e juli.

-------------------

Idag 15 juli

Idag fick jag min första lön här i Tjeckien, ungefär hälften vad jag skulle fått om jag jobbat i Sverige. Men det känns ändå bra, min första lön. Nu måste jag bara få tummen ur och åka och hämta mitt tjeckiska plastkort så jag kan plocka ut pengar. Det måste jag göra på banken så blir inte förrän måndag. Annars en vanlig dag, men det här nya programmet som jag lär mig tycker jag är lättare än det jag vanligen jobbar med. Lite trist att jag inte kommer använda detta. Men kanske inte säger samma sak efter en vecka till med det.

Kvällen blev lugn, ett roligt samtal dock Eva som jag hyr lägenheten av är i Tjeckien, de har varit i Italien med sin husbil och kom till Prag ikväll, skall träffa dem på Söndag, skall bli kul, kul att snacka svenska.

---------------------

Bara två veckor kvar till dalmasarna kommer.
--------------------

Imorgon så kan det bli intressant, för några år sedan hade de en hemskt översvämmning i Prag. Och imorgon så skall det testas för framtida översvämmningar, hur snabbt de kan få upp barrikader mot vattnet. Skall kanske ta mig in och titta lite på det. Dessutom skall jag nog på dubbeldejt australiensaren. Han skall träffa en brittisk tjej och hon hade med sin kompis Teresa, och de ville att någon mer skulle komma så det blev jag. Ingen aning hur de ser ut eller vilken nationalitet Teresa är. Jaja, det lät lite skoj, och det är äventyr jag vill har så.


Kommentarer
Postat av: syster

TACK för underhållande läsning:D.Roligt att hänga med vad du gör.....hålla sig själv lite uppdaterad.
Kram

2005-07-16 @ 18:47:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0