Händelserik dag

Jag tror jag nämt det förr, men vissa dagar bara känns det som det händer en massa saker på en gång.

Först på morgonen, fixar till en liten ftp på min dator så jag skall kunna komma åt min musik från jobbdatorn, inte helt tillåtet, men räknar kallt med att de varnar mig åtminstånde en gång innan de sparkar mig. Blir knäpp av inte kunna lyssna på musik på jobbet, helst när jag inte pratar så mycket. Segt att ladda ner men det viktiga är att det går och när jag väl fått ihop en bunte på datorn behöver jag ju inte vara uppkopplad till ftpn längre.

På morgonen på jobb får ett samtal på mobilen från ett hemligt nummer, jaha vad är det nu. Jo de ringer från SAS det gäller min biljett för att flyga hem över jul. Tydligen går det inte att betala över nätet med det VISA-kortet som den tjeckiska banken har gett mig, så nu säger damen att jag måste åka till flygplatsen idag och betala kontant om jag vill ha det till det priset jag fått på nätet.

Så jag tar mig dit, som tur är det inte så långt till flygplatsen, från jobb tar det ungefär en halv timme, inte så illa. Det tog lite längre att hitta var de satt på flygplatsområdet dock, hittade det till slut. En vakt eskorterade mig till hissen för den fanns bakom en låst dörr. Sedan åkte jag upp, och det kändes ju inte som den här delenär menat att kunder skall se, väldigt lite utsmyckat och när jag kom till rätt våning så var det kanppt något syntes att här fanns SAS. En liten skylt på en dörr avslöjade dem, så jag knackade på. Inne i ett litet rum satt fyra personer och knappade på datorer, och de hade en liten kassabox där de hade pengarna. Jag tror att allt var ok, men det var en surrealistik upplevelse. Tyvärr hade de också fått flytta avresedatumet med, så nu flyger jag hem på julafton. 10.10 Från Prag flygplats.

På vägen till flygplatsen hade jag ju träffat en kollega från jobb, en ny tjej som var på väg till en arbetsintervju.  Och vi både hade ju setts på jobb precis före vi åkte, men träffades inte förrän i väntan på bussen.

På väg tillbaka från flygplatsen så ringer min telefon igen, och återigen ett nytt nummer. De ringer från en rekryteringsfirma. För ett par dagar sedan såg jag att en rekryteringsfirma sökte nytt folk, och folk som pratar de skandinaviska språken. Så jag skickade in min CV, skadar ju aldrig att kolla upp saker. så de ringde från den här firman, vi började prata på engelska. Han frågade varför jag ville byta jobb, vilken lön jag var intresserad av att få och så fortsatte det ett par minuter. Sedan gick han över på svenska, tydligen är han svensk, och antar att han ville kolla min engelska först.  Så nu skall jag på intervju där imorgon efter jobb, och om det går bra så skall jag på intervju med företaget (vet ej vilket än) på torsdag nästa vecka. Det känns bättre att ha en sådan här förhandlingsposition. Till lön sa jag att jag ville ha mer än vad jag har nu, och så berättade jag vad jag hade, avrundade lite uppåt. Och han sa att det skulle nog inte vara några problem att komma högre än det. Accenture har fördelen med läget, fyra metrostationer hemifrån, men vi får se vad de andra erbjuder, om de erbjuder. Och om det blev av så skulle jag nog börja där i början av januari, så det passar ganska bra med mina två månaders uppsägningstid.

Och nu på eftermiddagen så fick vi veta att tydligen har företaget, eller vår del av företaget fått en liten bonus. Hur myckete man får beror på hur länge man jobbat, för min del räknas en månad, så fick reda på att jag fick 1500 extra pengar i den här månadens lönekuvert vilket jag hoppas kommer imorgon och inte på måndag.

Skall bli intressant om det kommer hända mer idag, har ju min lektion i tjeckiska kvar minst..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0