Höst

Sakta så har löven börjat falla från träden, vinden har börjat tillta i styrka. Det har börjat bli kyligt på morgonorna. Man kan se rök från människors munnar när den varma luften innefrån blandas med den kyliga på utsidan.

Spårvagnarna har slagit på värmen, så varmt så man nästan rostas. Även metrostationerna har igång elementen, men där kommer metrovinden som en kylig påminnelse om hur det är utanför. Man kan börja se halsdukar som rör sig i vinden.

Mitt på dagen påminns man hur det var bara någon månad sen, solen lyser, och om man står på ett strategiskt ställe där solen men inte vinden når en, så kan man fortfarande drömma att det är sommar.

Tidigare och tidigare på kvällen så tar mörkret över, människorna i mängder finns kvar men man ser mindre och mindre av dem. Vissa delar av staden blir vacker i mörkret, med lampor och former som ger liv till skuggorna.

Hade jag kunnat, hade jag gått i ide. Tänk att bara kunnat sova bort de här månaderna, som att resa i tiden. Som att hoppa över pölen istället för att traska genom kärret. Och lagom vaknat till liv när det gröna och varma är tillbaka.

Kommentarer
Postat av: syster

Tobbe då...hösten är så vacker och vintern med mycke snö.....ahhhh så ljuvligt.Inte kan du vara i ide då.+att jag kommer snart så du får hålla dig framme.Kramar

2005-10-12 @ 12:37:16
Postat av: Hans

Skäms på sig!! Att racka ner på hösten på detta viset! Hösten är en underbar, frisk årstid. Men det är klart, en skåning förstår sig väl inte på höstens storhet...inte med era 6 månader av slask och blask! (men ni har en fin och tidig vår)

2005-10-12 @ 12:46:27
Postat av: Sara

Hösten är ju Lundabornas årstid. Klädstilen i Döda poeters sällskap passar utmärkt då. Stickade halsdukar, kjol och tjocka strumpbyxor, jeans och grovstickad tröja, tja lite old fashion akademiker liksom. Så Tobbe, vira en lång och stickad halsduk runt halsen, ta med dig en bok och njut av hösten.

2005-10-13 @ 10:52:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback