Resumé

Torsdag
Första lektionen i tjeckiska, lektioner är lagda mellan 20 och 21.30 på torsdagskvällar. Lärarinnan heter Eva är från tjeckien, men gift med en svensk man. Och hon har lärt ut tjeckiska på lunds universitet i 14 år berättade hon, jag får luska mer i det senare. Hon var trevlig och inte alltför hård med hur vi uttalade tjeckiskan såhär i början. Med vi menar jag, en kille från Gävle, två danskor och en kille till från Skåne.
Jag hamnade brevid gävlekillen, vi hade redan snackat lite nere i caféet då jag hade hört honom fråga om språklektionen. Var lite komiskt dock med att lärarinnan pratar ingen danska och inte gävlekillen heller, men både jag och dren andra skåningen hade pejl på danskan. Så vi fick hjälpa till med översättningen då och då, eftersom lärarinnans egna litteratur är skriven på svenska.
Den första lektionen lärde jag inte mycket nytt, det mesta kunde jag innan, men det skadar ju aldrig med repetition. Kommer nog bli svårare redan på torsdag.

Fredag
Kom till jobb och fick en överraskning, alla på alla avdelningar skulle kl 10 på morgon gå bort till shoppingcentrat som ligger i närheten. När vi kom dit så visade det sig att de bjöd på mat och att vi alla skulle spela bowling. Jag är ingen höjdare på bowling, men jag tycker det är rätt kul. Och givetvis börjar jag med en strike, som bara höjer förväntningarna på de andra, och givetvis blir det bara en strike till under hela tiden. Det är andra gången i mitt liv jag inleder med en stike inför folk jag inte  känner, vet inte varför det är så.
På kvällen tog jag mig in till Sångaren, hamnade i trevligt sällskap med britter och två amerikanskor, blev en del dricka och en sen kväll.

Lördag
Bakfylla, datorspelande och gick till Majak för att käka.

Söndag
Brunchen som vanligt, inga konstigheter där, kanadensaren var tillbaka efter ett par veckors frånvaro. Så han hade en hel del nya historier som underhöll, bland annat hade han varit på oktoberfest i Munchen. Efter brunchen gick jag och Julie och såg Night Watch, klart sevärd rysk film om man gillar sci fi/fantasy. Sedan tog jag mig hem och spelade återigen datorspel, har kommit en bra bit in i min Neverwinter night kampanj nu, och jag kollade först på söndagen vilka inställningar det är. Och eftersom Joakim var den som spelat senast så var det inställt på det svåraste. Så lite nöjd att det gått så bra.

Måndag
Tillbaka på jobb, tror inte det kommer hända något särskillt idag. Blir nog bara hemma och fortsätta spela min kampanj.

Och nej, inte ett knyst från Ella, snart en vecka sedan vi ens skickade meddelande till varandra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0