Två timmar

Det tog två timmar att åka hem från Kladno, det var ruggigt drygt. Först en buss en bit från hotellet en halvtimme, sedan en spårvagn, byte av spårvagn och sedan till sist nattbussen hem. På den tiden hinner man både nyktra till och bli bakfull. Sov länge på söndagen, men hann ändå i hygglig tid till brunchen.

I Kladno så var det fint väder till ca 15-20 minuter innan matchstart och precis när de drog igång matchen så öppnade himmlen upp sig och det vräkte ner med regn. Men vi satt under tak, så det var ok för oss, det var ju inte kallt heller. Vi mötte ett svenskt par från Umeå på väg till matchen, väldigt trevliga och väl på matchen fanns det ändå lite svenskar som förde lite oväsen.

Efter matchen så gick jag och Gävle runt i regnet för att hitta en restaurang. Eller det var inte det svåra att hitta, det som tog tid att hitta en bankomat först. Vi hittade en som var inomhus, som man använder sitt kreditkort komma in till. Det var inga problem, däremot när vi skulle gå trodde vi att vi var fast. Dörren var låst, ingen knapp att trycka på för att öppna dörren, vi insåg ju hur pinsamt det skulle bli om vi skulle ringa Jitka och säga att vi är fast inne i en bankfoajé. Så efter en uppmaning av Gävle "slit", så drog jag upp dörren, vi hade tydligen bara gett upp precis innan den skulle öppnat sig hela tiden.

Lättade hittar vi restaurang, trevligt ställe. Vi satt på andra våningen och kunde se myllret av folk.. eller rättare sagt inte en själ. Regnet hade skrämt inne folk, och vi blev påminda om det här inte är Prag, alla affärerna var stängda.

Senare hittade vi till hotellet där Jitka och de andra hade förskansat sig, på klubb Radio Relax. Flashigt namn eller hur? Stället hade Glorias i Lund känsla på sig, men klientelet var mycket yngre, Dj hade två timmar musik så efter det var det bara samma sånger igen. Tjeckisk schlagerliknande musik var också vanligt. Men många söta flickor gjorde det hela värt det.

Dansade lite med nuvarande Miss Czech Aerobic, inte illa va. Inte någon längre tid, och hon var inte i Jitkas sällskap.

En märklig grej på klubben som jag undrar hur de kommer undan med var, att när vi betalade för att komma in och garderoben. Så fick vi förutom garderobsnummret även ett vitt A5-ark, vi trodde det var biljetten och vek det och stoppade det på oss. Men när vi väl skulle beställa så var det på det här arket som de skrev vad man beställt. Och om man slarvade bort det så fick man betala 1000 kc. Finns ju hur många saker som helst som kan utnyttjas med ett sådant system, plus man kan ju inte lägga ansvar på en kund att hålla reda på hur mycket (även om det är bra om man själv har koll) man handlar för.

Efter brunchen på söndagen gick jag och såg biofilm, V för Vendetta, helt underbar ju. Eller själva handlingen är ju inte underbar, utan en ganska mörk film. Men ruggit bra och snyggt gjord. Jag mös där jag satt i biofåtöljen.

Betyg: TTTTT

"Remember, remember, the fifth of November, The gunpowder treason and plot. I know of no reason why the gunpowder treason should ever be forgot.
"*

Den här veckan är den veckan den här månaden med löjligt mycket jobb, men nu har jag två tre-dagarsveckor att se fram emot.

Och för att ni skall kunna njuta av tjeckiska covers, här är ett litet Queen medley.
http://www.flyingczechman.org/music/queen.mp3

*-Från filmen med anknytning till Guy Fawkes
http://en.wikipedia.org/wiki/Guy_fawkes

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0