Alexandrovci

Det är så de kallas, det jag tidigare kallat Röda Arméns manskör.

Jag behövde bara sätta mig på metron och åka, stoppet till Sazka Arena ligger på samma linje. Tog ca 35 minuter, men med en bok så är det lugnt. När jag åkte så undrade jag över varför det va rså mycket folk på metron, riktigt packat och det var lördag sen eftermiddag. Tyckte lite för tidigt för att vara festruschen, var inte förrän jag var framme på mitt stopp och alla gick av där som det uppenbara slog mig... ibland jobbar hjärnan lite segt.

Sazka Arena, ett imponerade bygge får man säga. Byggt på ett sådant sätt att det inte finns några pelare alls. Utan taket är byggt lite som ett valv, där det själv håller uppe allting. Fick också höra bakgrunden till föreställningen, biljetterna var gratis för alla för företaget Sazka fyllde 50 år. Men man behövde ju fortfarande ta sig till ett spelställe och be om biljetter. Och biljetterna hade visst tagit slut på en halvtimme. Dagen innan hade de också haft en konsert för de anställda på företaget och inbjudna, extra musik då var Leningrad Cowboys.

Här är en video på youtube där de spelar Sweet Home Alabama tillsammans.
http://youtube.com/watch?v=Mt2YuLds48k

Min Equadorianske polare hade kommit över en hel bunte biljetter, vi var 16 pers och då blev det två biljetter över som folk köpte för en billig peng. Men vi satt utspridda över läktaren.

Jag hamnade brevid en äldre tant, och en ung kille. Tanten var med i ett större sällskap, medans killen också satt för sig själv med familj utspritt lite varstans. Så jag började snacka lite med honom, han hade en ganska bra engelska, han själv sa att han lärt det mycket genom datorspel. Och efter den öppning satt vi och snackade civilization till showen började. Dessutom översatte killen mellansnacket för mig.

Showen var mäktig. Lite kul och se det kulturella i musiken. När de äldre nickade igenkännande och när alla började klappa efter hört de första tonerna. Det var blandat rysk armémusik och även kända operasånger. Men bäst var ändå de ryska sångerna, mycket mer gjorda för att använda hela manskören. Blev lite överraskad över att de hade dansare, men bara lite. Var mycket olika kosackdanser där desto mer de snurrar desto mer klappar man. Vad som överraskade mer var att de hade kvinnliga dansare, men gissning men det fick jag aldrig konfirmerat är att det är ett senare tillägg, precis som operasångerna.

Lite besviken med på att det inte spelades någon rysk nationalsång, men det kanske hade varit lite magstarkt. Men jag hade gillat det.

Mina tjeckiska vänner klagade också lite över att det var en massa gamla kommunister där och tittade. Men var väl inte oväntat om man säger så.

Idag vankas middag, kl 09.00 åkte jag iväg för att handla, blev på Tesco och lite på IKEA. och två blommor i en blomaffär. Blir som sagt en rotsakspytt, med kött och sås. Hon är fransyska så hon har fått uppdrag att fixa dessert och vin. Klockan 16 har hon sagt att hon skall dyka upp, tills dess nu skall jag städa, diska, duscha och raka mig.

Kommentarer
Postat av: Jocke

Lycka till!

2006-09-17 @ 16:08:44
Postat av: PP

Nu e det söndag å Tobbe han har besö-Ö-ök!
lalalalaLAla!

2006-09-17 @ 16:50:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0