Hemma igen

Min experiment helg i Louny är till ända. Det gick ungefär som förväntat, kul i början långtråkigt i slutet. Men lite har jag mig själv att skylla, om jag inte hade druckit så mycket första kvällen så hade jag inte mått så illa nästa dag. Försökte med alla knep jag kan för att det skulle bli bättre men det hjälpte föga.

Hotellet jag bodde på var helt ok, rummet var inget speciellt, men servicen och inte minst deras fantastiska terrass. Nedan för flöt floden sedan var det fält tills i bakgrund fanns bergen. Och för en kille som växt upp i Lund med varken vattendrag (Höje å räknas inte) eller berg, så känns det majestätiskt att titta på.

Staden var som vilken liten stad som helst, en kyrka, en stadsmur och ett torg där folk körde med sina lite hemma-hottade bilar. Det var också på en bar vid just det torget som blev mitt mål kvällen, Deja Vu, nä första kvällen kändes inte som jag varit där tidigare. Jag parkerade mig på en barstol och lämnade den bara när jag verkligen behövde. Ganska snart fann jag respekt från barpersonalen, jag skötte mig, hade tålamod när jag ville ha en ny öl och så var jag ju lite överklädd, bara jag som hade en skjorta på mig där. Hursomhelst, den här respekten gjorde så att jag fick öl serverad snabbast på stället så fort mitt glas var tomt, så uppstod en kort ögonkontakt och en liten nickning så hade jag en ny öl framför mig.
Det var haltande konversationer med folket omkring mig, dels så tror jag inte vi hade så mycket gemensamt, samt de språkliga förbristningen gjorde det ännu värre. Och så var det tills den lokala engelskläraren hittade mig, plötsligt blev allt mycket mer enkelt. Hon blev översättaren som fyllde i luckorna med barfolket. Ett par timmar efter midnatt så staplade jag hemåt till mitt hotel efter en trevlig kväll.

Nästa dag var det regn och rusk, som tur hade jag mina böcker och mina pennor. Jag är väldigt glad att vara hemma igen, till en dator som funkar. Fixade så en vän till en vän kollade över den när jag var borta över helgen.

Torsdagskväll blev utång med Hela, det blev aldrig någon film, blir säkert den här veckan istället. Men saker och ting går framåt. Vi får se men det känns inte alls omöjligt att det blir något mer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0